Banner
| Algemene Informatie | Bonussen & BR | Inschrijven | Uurrooster | Deelnemers | Verdeling prijzengeld | Sponsors | Routebeschrijving
English    Français    Nederlands
Algemene Informatie & Laatste richtlijnen

Op zaterdag 11 juni 2016 zal Atletiekclub Lyra de 14° editie van de ‘Memorial Jos Verstockt’ organiseren.

De jaarlijkse "Flanders Classic" meeting met minimum €4500 aan geldprijzen.

Live results 2016       Livestream 2016

 

Laatste richtlijnen

+ De atleten dienen het stadion te betreden langs een aparte ingang ter hoogte van het torengebouw, waar ook de aanmeldings- en inschrijvingstent staat opgesteld.

+ De atleten dienen zich aan te melden of in te schrijven MINIMUM 60 minuten voor aanvang van hun discipline.

+ Voor het bekomen van een bonus dient een ‘Bonusbriefje’ ingevuld te worden. Deze documenten bevinden zich op de tafels aan de aanmelding en inschrijving en moeten in een urne gedeponeerd. De storting van deze bonus zal gebeuren binnen de 14 dagen. Let op er zijn twee type bonussen mogelijk (A/B bonus en bonus top 10 VAL-jaarboek)

+ De atleten met de 8 snelste tijden van het voorprogramma op de 100m en 200m kunnen een plaats krijgen in het hoofdprogramma als er plaatsen vrij komen. De bekendmaking hiervan zal gebeuren om 18.30 uur voor de 100m en om 19.30 uur voor de 200m. OPGELET: om in aanmerking te komen voor deze mogelijk vrijgekomen plaatsen, dienen deze atleten een nieuw inschrijvingskaartje binnen te brengen onderaan het torengebouw en dit voor 18.00 uur (100m) en voor 19.00 uur (200m). Deelname voor deze extra wedstrijd is gratis.

Algemene info

Deze Open meeting gaat door in het ‘Netestadion’, Aarschotsesteenweg 3 te 2500 Lier. De atletiekpiste is in 2014 volledig gerenoveerd met een nieuwe Herculan SR Olympic toplaag.

De ‘Memorial Jos Verstockt’, ter ere van deze ex-secretaris en trainer, is stilaan uitgegroeid tot één van de hoogstaande Open Meetings en mocht zich met om en bij de 950 prestaties de laatste jaren rekenen bij de betere meetings in ons land.
Daarom werd er besloten om deze meeting vanaf 2009 het label van ‘B-meeting’, wat in 2016 een 'Flanders Classic', werd toe te kennen. Dit leidt zonder meer tot een nog meer kwalitatieve organisatie en zal de spankracht zonder meer verhogen van de aangeboden disciplines.
In dit kader bieden wij dan ook een geldprijzenpot van minstens €4500 aan, gaande van €10 tot €100 per atleet of ploeg en afhankelijk van de geleverde prestatie en plaats.

Ook worden bonussen voorzien voor een prestatie die beter is dan de 10° beste prestatie uit het VAL-jaarboek van 2015. Bovendien wordt een Belgisch record beloond met een extra premie.

Er wordt ook een voor-, hoofd- en naprogramma georganiseerd met een uitgebreide keuze aan proeven.
Ook G-atleten en jeugdatleten kunnen deelnemen aan specifieke proeven.

Wat echter zeker zijn belang heeft, zijn de uitstekende kwalitatieve organisaties die we reeds enkele jaren bieden aan de atleten en de toeschouwers. Diverse kampioenschappen werden ons reeds toegewezen en het is dan ook de bedoeling deze meeting te laten uitgroeien tot één van de betere meetings in ons land. Deze wedstrijd is een ideale meeting voor de atleten die in voorbereiding zijn voor een nationaal en internationaal Kampioenschap en zeker ook voor de atleten die nog een kwalificatie moeten afdwingen hiervoor. Er zullen dan ook hazen ingezet worden op de verschillende proeven.

Om de organisatie zo vlot mogelijk te laten verlopen wordt er gewerkt met voorinschrijvingen tot 07-06-2016.
De voorinschrijvingen zijn financieel voordeliger en laten ons toe, op basis van de opgegeven tijden, evenwichtige en spannende reeksen samen te stellen.

De voorinschrijvingen zijn verplicht indien je een plaats zou willen verwerven in de loopnummers van het hoofdprogramma.