8-02-2017 – Gent – SVS – Jolan en Niels beiden op het podium bij het verspringen!

???????????????????????????????Op deze scholenmeeting voor Cad-Sch-Jun waren toch zeven atleten van onze club aanwezig. Aline mocht de dans openen bij het hoogspringen maar spijtig genoeg in combinatie met de 60m waar ze haar start miste en eindigde na 8.66". Het hoogspringen viel wel nog redelijk mee want ze overschreed toch nog voor de 2de maal van dit indoor seizoen de 1m40 hoogte. Hanne miste eveneens de start doordat de starter te lang wachtte en liet hiermee maar een tijd van 9.59" optekenen. Niels en Jolan waren de volgende die in de startblokken stonden voor de 60m vlak. Jolan had een iets te snelle start met diskwalificatie als gevolg maar Niels wist met een sterke tijd van 7.37" zich te plaatsen voor de finale waar hij even later afklokte na 7.46" en de 5deplaats behaalde. Met zijn eerste tijd verbeterde hij meteen zijn pr met 17 honderdsten en dan moest je nog eens trainen Niels, snel terug de draad opnemen is de boodschap! Even later moesten onze juniores aan de bak bij het verspringen en dit met succes. Ondanks de maar 3 pogingen sprong Jolan naar zilver met 6.12m en Niels naar brons met 6.04m zodat ze even later mochten pronken op het podium. Lotte en Amelie waagden zich aan de 200m en stonden in dezelfde reeks waar Lotte met een eindtijd van 28.23" haar beste ooit op 3" na benaderde. Amelie had nog geen 200m indoor gelopen maar was best tevreden met de tijd van 28.36" die toch 0,75" beter is dan haar beste outdoor prestatie. Even later stond Amelie met 42 andere atleten terug klaar aan de verspringbak. Haar eerste poging was een super sprong maar haar spikestip raakte juist nog de verklikkerbalk. Omdat we dachten dat ze zoals de Jolan en Niels 3 sprongen mochten doen, verlengde we haar aanloop met een half voetje met als resultaat dat ze zonder de witte balk te raken nog een 4m95 sprong liet optekenen. Spijtig genoeg mocht Amelie geen 3de poging ondernemen blijkbaar een reglement van de SVS! Nu is het hopen dat haar selectie voor het Belgisch nog lukt want 2 atleten sprongen verder zodat ze in de ranking op de 11 plaats komt te staan en er mogen maar 10 atleten meedoen! Fingers Crossed! Lotte was de laatste Lyra atleet die mocht aantreden en dit op haar geliefde 800m. Hier stond ze goed haar mannetje, moest een kopgroepje van 2 atleten laten gaan maar bleef de rest van het pak voor door haar gekende eindjump zodat ze afklokte na 2'36"38. Goed gedaan atleten en nu hopelijk op naar de Belgische kampioenschappen!