IMG_2516_640x448Naar jaarlijkse gewoonte nemen we deel aan een 4 x 200m wedstrijd en dit maal met 2 dames en 2 heren cadetten ploegen en dat was op zich al schitterend! De 4x200m werd voorafgegaan door miniem Jitse die met de mama al wat vroeger naar Gent was afgezakt. Jitse sprong 4m38 ver en werd 2de van de 35 deelnemers. Ook op de 60m stond hij zijn mannetje door met 8.78" zijn record met één tiende aan te scherpen. Als laatste nummer nam hij nog deel aan het kogelstoten (5m50) maar werpen is zijn ding niet zoals hij even later zelf vertelde. Ook Kate was iets vroeger in Gent om nog eens te proeven van de 60m. Spijtig van de gemiste start want na een verdere mooie race klokte ze nog af op 8.46". Ondertussen waren de 16 cadetten toegekomen in Gent en mochten ze met zijn allen beginnen aan de opwarming. De motivatie druipte tezamen met de stres van hun gezichten af en ze waren zeker zinnens om er 100% voor te gaan! De laatste jaar cadetten Aline, Antje, Amelie en Lotte mochten de dans openen in reeks 2. Alles verliep vlotjes tot aan na de laatste aflossing waar de juist gestarte Lotte gehinderd werd door een andere loopster en terug vanuit stilstand haar ronde mocht verder zetten om af te klokken als 3de in de reeks na 1'52"79. Onze 1ste jaar cadetten Lucca, Mirthe, Romee en Kate stonden in de volgende reeks en ook zij deden het prima door als 2de te eindigen in hun reeks met een eindtijd van 1'52"24. Knap gedaan lady's want jullie eindigde als 7de en 8ste van de 18 deelnemende ploegen. Nu was het de beurt aan onze jongens. Zij kwamen tegen elkaar uit in de 3de reeks met de 1ste jaars Pieter, Timo, Juul en Wout in baan 5 en Brecht, Arne M., Arne G. en Tuur in baan zes. Hier werd ook gelopen alsof hun leven er vanaf hing en konden de ploeg met Tuur als slotloper aftikken na 1'44"92 en dit als 1ste in hun reeks en klokte Wout voor zijn ploeg af na 1'56"55. De tijd van Brecht, Arne M., Arne G. en Tuur was wel een sterke prestatie want ze braken hiermee het vijf jaar oude clubrecord van Yentel Castrel, Jasper Tielemans, Vincent Goetschalckx en Jan Grietens. PROFICIAT voor iedereen, jullie stonden daar als 1 team en de uitslagen liegen hier niet om. Dit ziet er goed uit voor het BK-Estafetten dat wij mogen organiseren op 3 september!