13-05-2017 – Ertvelde – Dames stunten en maken voor de 2° keer in clubgeschiedenis promotie naar Ere-afdeling van de VAL!

Onze dames trokken met niet al te hoge ambities naar Ertvelde voor de bekercompetitie in 1° Landelijke van de Vlaamse Atletiekliga. Maar de teamspirit en de volledige overgave van onze dames zorgde ervoor dat zij voor een stunt zorgden. Na een superspannende competitie waarbij ze steeds in de top-5 aan te treffen waren moesten de aflossingen soelaas brengen, want 5 ploegen stonden op 5 punten van elkaar voor deze discipline. Bij de 4X100m lieten ze er echter geen twijfel over bestaan en het treintje Jessie, Helena, Sam en Elise bolde voortreffelijk en ze kwamen eruit als de besten. Op de schouders van Jitse, Lotte, Michele en Bloeme rustte de opdracht om het af te maken op de 4X400m. En ook hier zagen we strijdlust tot de laatste meter. Met een nieuwe clubrecordtijd van 4'07"64 werden ze knap 4° waarmee het verdict positief luidde: AC Lyra werd 2° na Lebbeke en mag na één jaarverblijf in 1° Landelijke terug richting Ere-afdeling van de VAL. Zeker nog proficiat aan Helena die nu op de CR tabellen staat met haar tijd op de 100H en ook vanzelfsprekende felicitaties aan Suzie (discus-speer), Hanne (Kogel), Svelte (Hoog), An (3000), Femke (800), die ook samen een beetje clubgeschiedenis schreven... PROFICIAT !