13-05-2017 – Lier – AJC – Lyrianen zeer succesvol met 21 podia’s, ontelbare persoonlijke records en heel veel blije gezichten… ‘Spike’ zag dat het keigoed was…

Onze jeugd liet voor eigen volk van zich spreken en lieten mascotte 'Spike' hun talent zien... Zeg nu zelf... 21 podia met 8 maal goud, 7 maal zilver en 6 maal brons en zo'n 50 persoonlijke records (!) spreken tot de verbeelding. Het werd dus een waar atletiekfeest opgefleurd door de komst van de mascotte 'Spike' van de VAL, die zorgde voor de nodige animatie en sfeer en gewillig op de foto ging met tal van atleten. Een minpunt was echter wel de opkomst van de benjamins, die slechts met 4 aanwezig (3 meisjes en 1 jongen) waren en dat zouden we toch graag anders zien naar de toekomst toe, als waardering voor de vele uren training van ons enthousiast trainersteam. De aflossingen waren meteen een schot in de roos met zeges voor onze miniemenploegen jongens en meisjes. Glenn, Jitse, Siemen en Artuur liepen zelfs nog 0.15" sneller naar 42"65 als op de BVV. Bij de meisjes alweer bingo met Mara, Kjersti, Imer en Margaux die de BVV-tijd met 0.19" scherper stelden naar 43"71. Bij de pupillen meisjes waren Mia, Kirsten, Fleur en Kato aan het feest met brons. Bij de benjamins meisjes waren Khady, Rozanne en Laura doblij met brons. Individueel liet benjamin Niels zich opmerken met zilver en brons op de 60 en 600m. Laura spurtte en wierp verder dan ooit. Bij de pupillen deed Kaatje 0.53" van haar spurt af en meer dan 3" bij de 1000m, waar ook Phoebe bijna 9" verbeterde. Fleur sprong haar beste hoog en Mia wierp beter dan ooit. Bij de jongens wierp Emile naar hockeygoud en wist Mats met een sterke eindspurt brons te pakken op de 1000m. Lars evenaarde zijn beste 60m en Axl zette zijn beste spurt van dit seizoen neer. Bij de miniemen waren de 80m-spurtrecords zeer opvallend en dat terwijl de wind in het nadeel stond. Bij de meisjes besttijden voor Jane, Phebe, Kjersti, Lola, Imer, Mila en als kers op de taart goud voor Margaux in 10"82. Bij de jongens hetzelfde verhaal met besttijden voor Gilles, Lars G., Bjarne, Arnoud, Jitse en Siemen, die zilver pakte voor het eerst onder de 11" naar 10"77. Ook op de 300m werd geknald met goud voor Yali in 45"42 en zilver voor Siemen in 42"31. Bij hoog was het een Lyra-festijn bij de meisjes. Lola won met een PR van 1m44 (+4cm), brons voor Jane met een knappe 1m41, PR voor Imer als 4° met 1m41 en 5° plaats voor Sam met 1m38. Laatsgenoemde gaf de andere 34 meisjses dan nog eens het nakijken bij ver met een knappe 4m60, terwijl Mila met een PR va 4m20 zilver omhing. Mara en Charlotte verbeterden ook op deze discipline. Bij de jongens ook 2 podia met zilver voor Jitse (4m58) en brons voor Siemen met 4m55. Thomas en Bjarne zetten ook hier PR's neer. Bij de kogel haalden we 3 podia met Olivia die haar PR met liefst 88 cm aanscherpte naar 9m96 en zilver. Siemen wierp voor het eerst voorbij de 10m (10m26 - PR + 55cm) en Lars G. brons met een PR van 8m61 (+ 86 cm!). Ook Artuur en Glenn verbeterden hier. Bij de speer tot slot hadden we alweer prijs met een PR en goud voor Glenn met 32m73 en PR's voor Jitse, Tibo, Ralph en Lars M... Van een supersgeslaagde jeugdmeeting gesproken met de opkomst van zo'n 235 jongeren, die zorgden voor zo'n 800 prestaties, in een strak en prima tijdschema mede dankzij de attente jury, de talrijke medewerkers voor- en achter de schermen en vooral ook een schitterende sfeer! BEDANKT ALLEMAAL...!!!