14-05-2017 – Brussel – Heren worden 5° beste Belgisch team als beste prestatie ooit en clubrecords kogel, 4X400m en 200m juniores

In het prestigueuze Koning Boudewijnstadion zorgden onze Heren vandaag voor clubgeschiedenis want bij het 6° jaar in de hoogste afdeling van de Belgische atletiek lieten onze roodwitten hun superklasse zien. Van bij de start was onze club op te merken in de voorste regionen en stond zelfs geruime tijd als 2° geklasseerd. We zwakten naar het einde iets af om als 5° de aflossingen aan te vatten en daar liep ons super-spurtkwartet met Joris, Mathias, Simon en Jan als een TGV tot de laatste aflossing, waar het verkeerd liep en Jan bijna uit stilstand moest op gang geraken en de zone verliet, maar de tijd van 41"31 (weliswaar niet toegekend wegens diskwalificatie) werden ze slechts nipt verslagen door het sterkste Belgische team van Excelsior. Dat laat ons het beste hopen voor later in het seizoen en het BK bij ons in Lier... De 4X400m zette de zaak volledig recht en met een tijd van 3'24"77 verpulverden Senne, Tom, Nicolai en Brecht het 5 jaar oude clubrecord van Mathias, Bart, Sander en Vincent. Als meest opgemerkte prestaties waren er zeker de zege van Pieter Frijters met de kogel ook met een clubrecord van 14m55, 32 cm verder dan ooit. Maar ook onze horden- en spurtbom Simon Verherstraeten dook als eerstejaarsjunior als eerste Lyriaan onder de 22" op de 200m en met 21"92 liefst 0.22" sneller was als Tyron L. in 2015. Verder zagen we nog sterke prestaties van Pieter die slechts 15 cm onder zijn CR van 2013 bleef met 41m87 als 4°. Bij de polsstok verbeterde Sander naar 4m20. Bij de loopnummer zagen we een sterke Senne met een PR van 54"66 (-0.84") en 4° plaats. 3'49"96 was de supertijd en PR (-3"63) van Nicolai op de 1500m die zelfs als 3° finishte voor de bekende namen als Ali Hamdi en Jerome Kahia. Jan dook voor het eerst onder de 50" bij de 400m (49"92 of PR-0.55") . Bij de 800m verweerde Brecht zich voortreffelijk in een supersterke bezetting als 5° voor Stijn Baeten en Alex Kibet in 1'50"87. Bij de 3000m werd Michael mooi 4°, terwijl Olivier alles eruit haalde op de 5000m. Rodric werkte inderhaast enkele gelegenheidstrainingen horden af en demonstreerde dit met succes! Mathias had duidelijk last van de wisselende windstoten bij ver maar werd toch met 1 echt gelukte sprong van 7m15 knap 4°. Rob beperkte dan weer de schade bij hoog en hinkstap en sprokkelde mee de puntjes. Joris wierp zijn speer midden in het pak als 7°. Maar nog voor de meesten het stadion betraden, had onze trouwe master Wim reeds zijn taak afgewerkt met de hamer en bezorgde ons de broodnodige puntjes tussen al het jong hamergeweld... En dan te weten dat we onze gekwetste meerkampers Bernard en Willem moesten missen... Kortom... enorme inzet van onze Lyrianen, gesteund door de aanwezige trainers Dimi, Paul, Laurent, Dirk, Koen en Simon en de talrijke supporters met Ben en Stefan als stuwende krachten... Jullie mogen fier zijn als 5° BESTE BELGISCHE TEAM en 3° beste VLAAMSE team. Iedereen heeft ervan genoten en daar doen we het voor...!