11-06-2017 – Kapellen – BVV Masters – Onze super gemotiveerde masters ploeg eindigen knap als 7de!

We konden deze Beker Van Vlaanderen editie uitpakken met een volwaardige ploeg waar de vaste waarden aangevuld werden met enkele nieuwe masters. Zoals alle atleten bracht dit juist voor de start van deze wedstrijd de nodige stress teweeg omdat het lichaam in aanloop naar, soms wat tegenpruttelde en toch stonden onze masters super gemotiveerd klaar om hun wedstrijd aan te vatten. Bij de springnummers mochten Ilse voor ver en Erik voor hoog zich al klaarstomen terwijl de ervaren werpers Wim voor kogel en Egbert voor speer dit ook deden. Voor Erik was het de 1ste maal dat hij deelnam aan een wedstrijd en door zijn gedrevenheid op de voorafgaande trainingen geraakte hij zelf over 1m51 waardoor hij zijn doel van 1.50m behaalde. Ilse had naar aanloop van niet zo veel kunnen trainen maar behaalde toch mooi 9 punten binnen voor de ploeg met een 3m87 verte sprong. Egbert liet de speer na zes pogingen landen op 36.39m en Wim zijn kogel op 11.31m waardoor ze tezamen 16 punten verdienden. Op de 100m stond Nadine klaar voor haar eerste wedstrijd sinds jaren. Ze kon goed mee met de concurrentie maar na ongeveer 60m sloeg het noodlot toe en kon ze dapper, al hinkelend met een pijnlijke kuit toch de aankomst bereiken. Hopelijk is het kwetsuur niet te ernstig en herstel je snel Nadine! Tom mocht even later in de startblokken en moest na zijn 100m maar 1 atleet laten voorgaan. Ook zijn 400m mocht even later gezien worden, waar hij afklokte 54.29" en 10 punten binnen haalde!
De 800m nam Annemie voor haar rekening. Dit was tot de laatste moment twijfelachtig door een blessure aan haar bekken maar was best tevreden dat ze deel mocht uitmaken van de ploeg. Nu maar hopen dat het blessure leed snel achter de rug is. Op de 1500m dames liet An iedereen het nakijken en was ze met een tijd 5'02"27 best tevreden! Rudi mocht even later als nieuwe kracht eveneens de 1500m aanvangen en kon zich mooi in het midden van het pak handhaven na een ultieme spurt in de laatste rechte lijn en liet hiermee een knappe tijd van 4'42"53 optekenen. Bij het discus werpen stond Annik haar mannetje en kon tevreden zijn met 18.05m, temeer omdat het 2 jaar geleden was dat ze de discus nog eens vast had gehad. Hilde nam de 200m voor haar rekening en was blij dat ze zonder kleerscheuren de meet bereikte. Ander was het met Erwin bij het verspringen. Bij het inspringen zag het er goed uit maar tijdens de wedstrijd wilde het niet lukken zodat hij met 4m25 zeker niet tevreden was. Ondertussen was Sabine al bezig aan de 3000m die ze in een nieuwe pr tijd afronde na 12'56"31. David deed haar dit even later na en wist zomaar eventjes zijn pr met 22" te verbeteren ondanks dat beide alleen lange duurlopen in de benen hebben! Bij de werpers kwam Suzie in actie bij haar geliefde speerwerpen waar ze het 600gr wegende tuig liet steken op 28.97m en hier 10 punten voor de ploeg binnenrijfde. Ook Marleen behaalde haar deel van de punten door met de kogel 7m79 te stoten en Wim mocht de werpnummers afsluiten met het discuswerpen waar hij met een worp van 29.68m, 8 punten verdiende. In het laatste loopnummer voor de aflossingen liep Bart een dijk van een 5000m, moest een kopgroepje van 3 laten gaan, maar wist toch deze wedstrijd af te ronden in 16'42"71 en 9 punten in de wacht te slepen. Nu stonden de 4x100m op het programma waar we de dames Hilde, Anne, Ilse en Suzie aan het werk zagen. De aflossingen verliepen feilloos en onze dames klokten af na 66.12". Bij de afsluiten 4x400m stonden Joeri, Jan, Erwin en nieuwkomer Kristof toch wat gespannen klaar maar ze deden het voortreffelijk en liet een tijd van 4'18"29 noteren. Nu was het wachten op de eind uitslag en dus namen we ondertussen de tijd om de dorstige te laven. De vreugde was groot en dit lieten we dan ook horen nadat ze AC Lyra afriepen als 7de met 128 punten! KNAP gedaan Masters! We konden weeral genieten van een goeie sfeer, een uitstekende teamspirit en ook van de aanmoedigingen van de vele supporters!