30-07-2017 – Dilbeek – KVV MK Dag 2 – Svelte behaalt knap een bronzen medaille op de 6-kamp bij de cadetten!!

Gisteren stond Svelte nog op de 5de plaats en dachten we dat dit het maximum haalbare was, maar dankzij een uitschieter bij het speerwerpen waar ze als 2 eindigde, haar pr met 2.91m verbeterde naar 31.67m en ook nog eens 508punten binnen haalde kwam ze op de 3de plaats in de ranking. Op de afsluitende 800m moest Svelte proberen om haar rechtstreekse concurrente niet meer dan 10" vrij spel te geven wat ze dan ook doorbijtend deed!  Met deze pracht inspanning werd de bronzen medaille een feit en stelde ze haar pr bij met 129pnt naar een totaal van 3446 punten. SCHITTEREND gedaan Svelte! Amelie blonk nog uit bij het verspringen waar ze de 1ste plaats behaalde met een sprong van 5.14m en op de 800m in een andere reeks dan Svelte, wist Amelie haar besttijd te verbeteren op de voet gevolgd door Lucca die eveneens een sterke 800m liep. Amelie eindigde hiermee op de 13de plaats en bleef amper 8 punten onder haar beste totaal gevolgd door Lucca die met succes haar eerste meerkamp afwerkte en dit zonder kleerscheuren! Mooi gedaan lady's! Hanne moest vandaag nog 3 disciplines afwerken en deed dit voortreffelijk zonder uitschieters. Bij het verspringen behaalde ze tussen enkele buien door nog 4m09 en bij het speerwerpen was haar beste vandaag 28.28m. Op de 800m pakte ze bij de start de kop om niet ingesloten te worden in het pak, zakte uiteraard terug in de loop van de wedstrijd, en wist daardoor toch binnen de drie minuten te eindigen met een punten totaal van 2776 pnt Goed gedaan Hanne!  Onze seniores Rob en Willem openden vandaag met de 110mH waarbij Willem de eindmeet niet haalde en waar Rob met 17.20" ruim 6 tienden boven zijn beste tijd bleef steken. Rob had dan ook de pech dat hij de aanvangshoogte van 2m80 niet kon overschrijden terwijl Willem een matige 4m20 sprong. Ook bij het speerwerpen achtervolgde pech een nog altijd gedreven Rob! Hij verzwikte zijn enkel bij het inwerpen maar beet door en wist met 2 worpen toch zijn pr te verbeteren naar 35.19m terwijl Willem in de vorige reeks 44.57m wierp. Natuurlijk lieten beide atleten de afsluitende 1500m aan zich voorbij gaan waarbij Rob het hier duidelijk moeilijk mee had, zodat Dimitri en ik rond 19:00 terug huiswaarts konden trekken en met een 20-tal uren atletiek in de benen dit weekend konden afsluiten. Ook nog dank aan onze ingehuurde fotograaf Aline voor de extra mooie doorgestuurde foto's en Ben die onze atleten een hart onder de riem kwam steken.