29-7-2017 – Bornem : Antwerps jeugdcriterium

Een dag na het zomersportkamp trokken enkele lyrianen naar de prioritaire meeting te Bornem. Voor de aanwezige volwassenen was het een gezellige zomerse take it easy dag zonder stress.  Wegens de beperkte opkomst was het puzzelen om de estafetteploegen samen te stellen. Sam, Mila, Leni en Lena waren blij dat ze nog eens samen konden lopen en behaalden zilver na de sterke ploeg van Mol in een PR tijd. Imer en Olivia waren samen gekomen en vormden een ploeg met een meisje van Duffel en onze eerstejaarsbenjamin Laura. Laura bracht het er zeer goed vanaf, en ook de andere meisjes liepen een knappe race, doch ze moesten zich tevreden stellen met een vierde plaats. Bij de jongens was Lars de enige miniem en werd een ploeg gemaakt met pupillen Axl, Emile en een pupil van Duffel. Dit weerhield onze knappe gasten er echter niet van om op het podium te stralen nadat ze zilver veroverden.   Kato en Artuur  VV en Yali en June sloten wat later aan voor de individuele nummers. Ook hier zagen we knappe resultaten. We noteerden een snelle 600m loop van onze jongste atlete Laura ( PR 2:26.29 ), ook wist ze een PR te springen bij ver ( +6cm) en mocht ze op het podium na een hockeybalworp van 15,72m (brons). Goed werk van "coach" Arne die de begeleiding van Laura op zich nam. Kato kon met de 60 en de kogel net geen PR neerzetten maar deed het verre van slecht. Emile behaalde brons bij ver met 3.61m en ook Axl sprong hier zijn beste van het seizoen met 3.31m. Bij de 80m zagen we een zeer sterke run van Yali die in een PR tijd ( 11.46 ) naar brons liep, ook zus June en Artuur liepen  hun beste van het seizoen. Bij de 1000m was het Yali dit vlotjes won in 3:14.14 en deed Leni 4'' beter dan ooit voordien. Bij het hoogspringen van de miniemen werden de meeste PR's behaald. Lars, Artuur en Lena overschreden voor het eerst 1.25m. Olivia deed er nog 5cm bij ( PR 1.30m) maar moest helaas geblesseerd de strijd staken. Leni en Jane ( brons)  bleven net onder hun PR met 1.40m terwijl sam er 4cm bij deed en met 1.45m tweede werd. Mila en Imer sukkelden wat met hun aanloop waardoor het niet zo vlotte maar na een training zal deze snel weer uitkomen en zullen ook zij hun PR kunnen verbeteren. Knap gedaan van onze roodwitten.