01-10-2017 – LIER – Kampenmeeting – 5 titels en 10 podia op PK Hamer en Gewichtwerpen met Belgische record voor Hilke. Lukas zorgt voor ‘unicum’ in Antwerpse atletiekgeschiedenis!

Zondag waren de wedstrijdomstandigheden stukken beter bij onze organisatie van de Kampenmeeting, tevens geldend als Provinciaal Kampioenschap Hamer en Gewichtwerpen. Van ’s morgens vroeg priemde het zonnetje zich door het dikke wolkendek en de hele dag bleef het zo goed als droog. Dat inspireerde enkele van onze roodwitten om er voluit tegenaan te gaan. Bij het ‘provinciale’ hamerslingeren telden we 3 titels met masters Suzie en trainer Wim en scholier Lukas. Hiermee zorgde Lukas voor een ‘unicum’ door als 1° scholier ooit in de Provincie, in 1 seizoen de provinciale titels kogel (in en outdoor), hamer, discus en speer te veroveren. Van een compleet werper gesproken… natuurlijk ook prima begeleid door Wim en Dimitri (speer). Daarna deden Suzie en Wim hun succes nog eens over bij het 'gewichtwerpen'. Cadette Cheverny vierde haar eerste hameroptreden met zilver, junior Jonas en Alyssa hamerde naar Provinciaal brons. Trainer Jean mocht niet ontbreken en haalde zilver bij het gewichtwerpen en brons met de hamer. Lukas won ook nog de kogel en werd 2° bij speer met een goede 49m84, Svelte won het speerwerpen bij de cadetten met een knappe 31m81. Belgisch Kampioene Amelie liet een knappe 5m25 noteren bij ver. Arne was de beste cadet hoogspringer met 1m65 en de broers Jolan en Jari legde exact hetzelfde parcours af bij de juniores en scholieren. Egbert zette zijn Vlaamse titel in verf met een speerworp van 34m40. En wat dan gezegd van Hilke, onze atlete met beperking in de categorie T37 die de kogel stootte naar een Belgisch record met 4m49. Ook Claudia, Yasmina, Jul, Arno, Lotte, Liese, Hanne, Hilde en Nick gaven het beste van zichzelf op diverse kampnummers. Alweer een mooie Lyra-dag met een mooi afgewerkte organisatie, dankzij de inzet van heel wat roodwitten!!!