29-10-2017 – Bonheiden – veldloop – Zeges voor Mare, Mats en An en podia voor Mila, Charlotte, Jasper en Bloeme. Mooie opkomst van zo’n 60 roodwitten!

Op deze ‘openingsklassieker’ te Bonheiden mochten we zo’n 60 Lyrianen verwelkomen, waarvan de helft jeugdatleten. 7 Kangoeroes gaven het goede voorbeeld. Janne, Bent, Seppe, Thomas, Romy, Vince en Amelie proefden in de clubkleuren van hun eerste geslaagde veldloop(je). Bij de benjamins kenden we de gedroomde start met Mare, die ‘eindelijk’ haar talent kon laten zien en gaf iedereen het nakijken met liefst 22” voorsprong. Ook kleine Anne-Laura liet haar beentjes vlot ronddraaien en werd 12°. Bij de oudste benjamins was het weer bingo met 2 top-10 plaatsen. Laura werd mooi 4° en Julia knap 7°. Rozanne deed ook haar best als 28°. Bij de jongens zagen we dan weer Jitse en Leno als debutant die 23° en 32° werden. Bij de pupillen werd de vinnige Luna 30° op 44, terwijl Lars 29° werd als 1°jaars. Bij de 2° jaars liet Mats er geen gras over groeien en met een sterke eindrush haalde hij zijn eerste seizoenzege binnen. Nieuwkomer Vic mocht dan weer tevreden zijn met een 16° plaats op 32. Traditiegetrouw waren we bij de miniemen iets talrijker vertegenwoordigd. De 2° jaars meisjes gaven een demonstratie met liefst 4 top-10 plaatsen met Mila (2°), Leni (6°), Olivia (8°) en Lena (10°). Ook Kjersti en Lies liepen een zeer behoorlijke cross als 27° en 28°. Bij de eerstejaars-jongens waren Benjamin en Kobe aan elkaar gewaagd en werden mooi 10° en 12° op 35. 2° jaars Lars en Bjarne gaven ook het beste van zichzelf als 17° en 21°. Tot zover de jeugd… Bij de cadetten was het meteen bingo want 1°jaars Charlotte gaf een staaltje van haar kunnen weg en finishte in het spoor van de winnares als 2° van de 31 deelnemers. Lissa, Eloise, Romee en Yent'l werden dan weer 2°, 3° , 4° en 7° van hun jaar. Lola finishte mooi als 9° en Laure maakte ook vooruitgang met een 13° plaats als 1° jaar. Bij de jongens zagen we ‘dieseltje’ Tibo knap finishen als 9° in totaal en 2° eerstejaars. Wout werd 17°, Kobe 27°, Jitse 33° en Artuur en Glenn kwamen hun conditie aanscherpen als 37° en 39°. Bij de scholieren zag Lotte geruime tijd uit naar een podiumplaats maar moest op het einde heel wat plaatsen toestaan om als 8° scholier en 4° 1°jaars te finishen. Bij de jongens zagen we dan weer een demonstratie van Jasper, die initiatief nam en slechts in de laatste rechte lijn werd voorbijgesneld. Joppe mag ook tevreden zijn met 7° plaats als 1° jaar en Jens moest zijn iets te snelle start bekopen met een 20° plaats. Bij de juniores dames mocht Bloeme zeer tevreden zijn met haar mooie 3° plaats, terwijl Siemen ook de top-10 haalde als 7°. Bij de seniores zagen we een tevreden Elise S. die knap 6° werd en Tine als 23°. Bij de Heren bekocht Lindert zijn te snelle start maar werd toch nog 16° op 39. Stijn kwam als een diesel op gang en finishte iets na Lindert, terwijl Cedric ondervond hoe zwaar een cross wel kan zijn als 32°. Bij de masters kroonde An zich meteen bij haar eerste W35 wedstrijd tot de beste. Ook Rudi mag tevreden zijn met zijn top-10 plaats en Benoit werd 23° master. Jeugdtrainer Dirk V. gaf het goede voorbeeld en liet nog 8 deelnemers achter zich. Met 6 podia, zo’n 24 top-10 plaatsen in hun leeftijdsjaar en 57 roodwitten aan de start kunnen we van een geslaagde start van het veldloopseizoen spreken… PROFICIAT allemaal !!!