05-11-2017 –Mol – Crosscup – Femke beste scholiere, Michael schitterend 4° senior en zilver voor pupil Mats en Yali en enkele mooie ereplaatsen !!!

Zo’n 20 Lyrianen waren op de afspraak op het Zilvermeer van Mol. Femke zette haar ambities voor dit seizoen schitterend kracht bij en won bij de scholieren waarmee ze ook leidster wordt in de Cross-Cup. Bij de seniores zagen we dan weer een zeer sterke Michael, die het podium net miste, maar toch als 2° Belofte vol vertrouwen naar Roeselare trekt voor een selectie voor het EK veldlopen. Ondertussen had ook pupil Mats reeds zijn afstandbeentjes laten zien om als 2° te finishen en na Bonheiden zijn 2° maximumscore te halen voor de Provincie. Bij de cadetten meisjes finishte Yali als 10°, maar wel knap als 2° van haar geboortejaar. De cross werd geopend door benjamins Laura, Julia en Anne-Laure, die met 65 aan de start stonden. Laura liep naar een mooie 8° plaats, als 6° van haar jaar en 3° van de Provincie. Julia werd mooi 12° en sprokkelde nog 4 provinciale cross-punten als 7°. Anne-Laure werd knap 14° van haar jaar en 10° van de Provincie. Fleur moest haar zeer snelle start iets bekopen op het einde, maar ze werd toch nog mooi 13° van haar jaar en 8° van de Provincie. Tess werd dan weer 25° van haar jaar. In de reeks van pupil Mats liep Vic naar een 30° plaats op 58 en 21° van zijn jaar. Ook bij de miniemen meisjes zagen we weer sterke prestaties van de zusjes Mila en Leni en Olivia. Mila ploeterde in het zand naar een 9° plaats als 6° van haar jaar en 2° van de Provincie. Olivia werd 14°, 10° van haar jaar en 5° Provinciaal, terwijl ook Leni als 19°, 13° van haar jaar en 6° van de provincie punten sprokkelde. Bij de jongens liep Thomas naar een verdienstelijke 29° plaats op 63, terwijl eerstejaars Kobe aardig in de buurt kwam als 33°. Bij de cadetten meisjes hadden we ook nog Lola in actie, die naar een 26° plaats liep als 14° eerstejaars. Bij de scholieren jongens konden we rekenen op Tibo, die middenin finishte als 29°. Juniore Bloeme en senior Kristof konden op hun minder favoriete zandondergrond toch nog een 20° en 29° plaats bemachtigen. Alweer mooi zandwerk van ons roodwit team. Bijzondere dank ook aan Erwin VE die de begeleiding van de jeugd voor zijn rekening nam. Mooi zo!