26-11-2017- Crosscup Roeselare – Michael Somers stunt met 2° plaats bij de seniores en selectie voor Europees Kampioenschap – Femke alweer primus en steviger leidster in Crosscup!!!

Michael Somers liep vandaag bij de selectiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap de 'wedstrijd van zijn leven'. Na een ietwat 'behouden start' nestelde hij zich achter het koptrio Bouchiki, Kimeli, Debognies in een groepje van 5. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Michael sterker voor de dag en raapte samen mat Lander Tijtgat de geloste Europese beloftenkampioen Kimeli en Simon Debognies op. In de laatste ronde wist hij nog Lander Tijtgat van zich af te schudden om als tweede zijn sterkste prestatie ooit neer te zetten bij de Crosscup. Gezien Michael nog belofte is, is hij als 1° onder 23 jaar zeker van een ticket voor het Europees Kampioenschap in het Slovaakse Samorin op 10-12 en dit voor het 2° jaar op rij (vorig jaar nog zilver met het beloftenteam op het EK...). Hiermee bevestigt hij zijn super winterseizoen, waar hij reeds 4° werd bij de Crosscup in Mol en winnaar van de korte cross in Duffel. Tijd voor een klein feestje ter plaatse met de talrijke supporters. Het relaas met videoverslag en interview van Sporza treffen jullie aan via de link (vanaf 5'30"). Via de 2° link het interview met 'Atletieknieuws'. Ook Nicolai Saké kwam hier aan de start en werd knap 19° senior op 50 deelnemers. Maar Michael was niet de enige Lyriaan die schitterde in het verre West-Vlaanderen. Femke Verschoren startte als leidster van de Crosscup bij de scholieren na haar zege in Mol. Ook zij volgde de raad van topsportschool-trainer Dirk Engelen perfect op en startte voorzichtig. In de laatste ronde 'ontbond ze haar duivels' en liet iedereen ter plaatse om uiteindelijk met ruime voorsprong te winnen voor de Limburgse Nienke Hellings en de Westvlaamse Amber Nuytten. Hiermee verstevigt Femke haar leiderspositie bij de Crosscup en mocht dan ook terecht fier de 'roodwitte' Easy-kit leiderstrui omhangen. Een hele dikke PROFICIAT aan onze veldlooptalenten Michael, Femke en Nicolai... !!!