03-12-2017 – Boechout, veldloop – Tibo en Bloeme primus bij de scholieren & junioren, 9 podia en karrenvracht top-10 plaatsen !

Op deze druilerige en koude zondag lieten we ons als club alweer niet onbetuigd, want met liefst 63 Lyrianen waren we ruimschoots de best vertegenwoordigde vereniging. De kangoeroes volgden de raad van Sinterklaas zeer goed op en kleurden de wedstrijd met liefst 18 helemaal roodwit. Stan, Leander, Tim, Bent, Cas, Ingo, Victor, Christof, Jonas, Jarre en Thomas waren de jongens en Jolien, Janne, Saar, Enora, Amelie, Romi en Lissa vertegenwoordigden de meisjes. Jolien kwam als 2° en Jarre als 3° over de streep... De benjamins trokken daarna het veld in en met succes, want de ietwat zieke en verkleumde Mare wist toch nog zilver te halen. Laura en Khady deden haar als 2° jaars na en bezetten het podium op de 2° en 3° plaats. Ook Siska haalde nog de top-10 en Louise liep moedig naar een 21° plaats. Bij de jongens vocht Wouter voor het podium maar kwam helaas 1" tekort. Ook Ward liet zijn tanden zien als 21°. Bij de 2° jaars liepen Thomas en Leno naar een mooie 15° en 18° plaats. Er kwamen echter geen pupillen meisjes opdagen, waardoor onze aandacht uitging naar de jongens. Daar zorgde Jo voor een sterk nummertje, door in de laatste 150m nog heel wat deelnemers voorbij te spurten en uiteindelijk 4° te finishen. Ook Vic liep een goede 1400m als 12°. Bij de eerstejaars miniemen was Mame Thako tevreden met haar 6° plaats terwijl bij de 2° jaars onze 4 meisjes de top-10 haalden. Mila liep verstandig naar een zilver maar ook Leni liet een goede indruk als 4°. Ondanks  een iets betere start lie Lena naar cross-punten als 7° en ook Fien 'raapte' nog heel wat deelnemers op in het 2° deel om als 9° te finishen, wat ook gezegd kan worden van 'dieseltje' Lars DH, die knap 8° werd. Briek werd bij de eerstejaars 18°. Bij de tweedejaars streden Lars en Jarne voor een top-10 plaats en Lars slaagde er nipt in met Jarne als 11°. Bij de cadetten meisjes waren we sterk vertegenwoordigd met 5 atleten in de top-10. Yali moest haar meerdere erkennen in de Duffelse Emma, maar werd wel knap 2° als eerstejaars. Ook Eloïse liet eens sterke indruk als 2° tweedejaars, net voor Lissa, die 3° van haar jaar werd en Romée in de spurt nipt voorafging. June vocht op het einde nog aardig terug om uiteindelijk als 5° van haar jaar te finishen. Bij de jongens liep Stan een sterke wedstrijd en werd 6° tweedejaars. Kobe en Tuur werden dan weer 8° en 9° eerstejaars en ook Arnoud hield knap vol als 12° van zijn jaar. Bij de scholieren jongens was het dan weer bingo voor Tibo, die een spannende strijd uitvocht en won van een Lebbeekse atleet. Joppe liep naar een verdienstelijke 7° plaats. Bij de korte cross waren 1 op 3 Lyrianen. Lindert startte ambitieus maar moest door een lichte achillespees-blessure afhaken om toch nog 5° te finishen, net achternagezeten door Stijn. Iets later finishte Faouzi als 7°. Cedric haalde nog knap als 9°, Jelle als 12° en master Rudi ondervond dat de korte cross niet echt zijn ding is, maar was toch 1° master als 13° in totaal. Bij de juniores was het ook raak voor Bloeme dit met haar eerste plaats zeer tevreden was. In diezelfde werdstrijd eindigde Tine en Lisa mooi als 7° en 9° senior. De laatste 4 Lyrianen vochten een mooie strijd uit bij de juniores en masters. Otto haalde het in een vlijmscherpe spurt als ploegmakker Siemen als 3° en 4° junior. Kristof werd dan weer mooi 15° master en de door krampen gevelde Benoit finishte na een kort 'stretch-oponthoud' als 20° master. De weide van Boechout kleurde alweer grotendeels roodwit en zo zien we het graag... GEFELICITEERD voor jullie inzet!