Michael S, één van onze afstandstoppers, heeft ervoor gekozen om zijn studies en sport te combineren en af te werken in het verre Amerika. Hij volgt er zijn studies aan de universiteit van Portland en in volle voorbereiding voor de selectiewedstrijd van volgende week te Roeselare voor het EK veldlopen (09-12 Tilburg) nam hij met het universiteitsteam deel aan de prestigieuze en zeer hoogstaande NCAA American Nationals, een veldloop over 10 Km. Bij de selectiewedstrijd van vorige week in Sacramento liep hij naar een individuele 20° plaats in 29'55" (Winnaar 29'42") en zijn ploeg won deze teamwedstrijd. Vandaag liep hij de finalewedstrijd in zeer koude en sneeuwtoestanden (van 23° in Sacramento naar 2° in Madison). Het werd alweer een zeer harde en stevige wedstrijd, waar de winnaar finishte in 29'08". Sneeuw en kou brachten Michael naar een 57° plaats in 30'16". Zijn universiteitsteam haalde wel schitterend het podium als 3° beste universiteitsploeg. Gefeliciteerd !!! Wij duimen voor Michael dat hij met deze conditie kan meedingen voor een plaatsje op het EK veldlopen volgende week te Roeselare !!!