In het verre West-Vlaamse Roeselare stond de selectiewedstrijd gepland voor het Europees Kampioenschap veldlopen in Tilburg. Michael S., vorig jaar nog 11° op het EK in Samorin (zilver met de Belgische beloftenploeg), had er duidelijk zin in. Na het succesverhaal van zijn Amerikaanse universiteitsploeg in Portland (zie verder) nam hij een sterke start en bleef steeds bij de talentrijke kopgroep met alle Belgische veldlooptoppers. Enkel in de laatste ronde moest hij de rol slechts een beetje lossen en finishte knap als 5° na de toppers Kimeli, Hendrickx, Tijtgat en Tasame en op slechts 14" van de winnaar. Hiermee solliciteert hij vanzelfsprekend naar een ticket voor het Europees Kamipoenschap om daar met een sterke ploeg aan te treden. Wij duimen. Maar ook bij de jongere atleten liet onze club van zich spreken... Cadette Charlotte V. die reeds 2° was in Mol bij de eerste manche van de Crosscup schitterde alweer en finishte nu als 4° op slechts 10" van de winnares. Fier mocht ze wel het podium op als leidster en meest regelmatige cadette van de Crosscup 2018. Ook Mila liep alweer zeer sterk. Ze werd knap 6° en 2° eerstejaars. Bij de tussenstand bekleedt zij de 4° plaats als 1° van haar geboortejaar! Ook Heleen Vermeulen kwam in actie bij de juniores dames. Zij liep naar een 22° plaats op 36 deelnemers. Broer Jochem kende brute pech en werd aangetrapt in de korte cross en moest met een een hevig bloedende blessure (hopelijk niet te erg) uit de wedstrijd stappen. Spijtig! In elk geval lieten onze atleten hun klasse zien... SCHITTEREND en nu maar duimen voor Michael voor de selectiecommissie van deze avond... !!!