Nadat het estafettenteam gisteren reeds uitpakte met een knappe 39"68 in de reeksen en daarmee de 2° tijd neerzetten in hun reeks en zich zo rechtstreeks kwalificeerden voor de Finale, waren de zenuwen strak gespannen vandaag voor de grote finale. Met de reeksentijd stonden ze 4° geklasseerd voor de Finale en verbeterden ze reeds hun kwalificatietijd van de IFAM-relays met 0.26". Simon VH had de eer om als startloper te starten en door te geven aan Kobe V. (reeds zilver op de 200m!) en de Lbfa-broers Snyders vervolledigden het kwartet. Voor de finale moest aan de ploeg iets gesleuteld worden, want de slotloper Camille (ook in actie op de 4x400) werd vervangen door Raphael Kapenda. Maar onze spurtcoach Lieve wist ook deze klus te klaren... Na een spannende finalerace met mislukte wissels bij Groot-Brittanië, Nederland en Polen, finisht ons Belgisch team knap als 3° in 39"77 en mochten fier en verdiend EUROPEES BRONS omhangen. Voor Simon de eerste internationale medaille en voor trainster Lieve een droom die werkelijkheid wordt met brons als team en zilver individueel voor haar poulain Kobe. Het was trouwens het beste Europees Kampioenschap U23 ooit voor ons land met 5 medailles (1 x Goud, 2 x Zilver en 2 x brons). Gewoonweg KNAP!!!