Ook de g-atleten maakten er een spetterend Belgisch kampioenschap van. Bij het kogelstoten voor de mannen viel Nick net van het podium en staakte Ruben zijn pogingen voor de discus later, daar zijn hand nog niet helemaal zeker voelde. Terwijl de heren hun krachttoeren toonden sprong Jadzia in het zand naar een mooie bronzen medaille, gevolgd door Janne en Eliese op plaats 4 en 5. Janne liep direct daarna haar 400m in een mooie tijd en behaald zo de 3de plaats. Bij het discussen hadden we een volledig Lyra-podium. Na een spelletje haasje-over. Behaalde Ruben het goud, gevolgd door Nick en Hannes die resp. 2de en 3de werden. Jadzia vond één bronzen medaille onvoldoende en spurtte haar vakantiebenen weg naar een derde plaats en mocht zo terug het podium op. Het speerwerpen werd gewonnen door onze jongste deelnemer Elise V. Ze is nog maar cadet, maar het goud siert al mooi haar nek. Ook Tanja mocht hier op het podium. Bij de atleten met fysieke beperking kroonde Hilke zich tot kampioen. Bart en Daan DB behaalden allebei de zilveren medaille (elk in hun categorie) bij het speerwerpen. Onze nieuweling Connor die eerder dit jaar het Belgisch record op de 100m neerzette, maakte de verwachtingen waar en spurtte naar de 1ste plaats. Bij het verspringen sprong master Bart naar een 4de plek, maar waren alle ogen gericht op Connor. De geruchten gingen dat hij een aanval ging doen op het Belgisch record en hij verpulverde het met maar liefst 36cm. hij werd zo verdiend 1ste met een sprong van 5m48. Cadet Elise V mocht voor het kogelstoten weer het podium op, maar nu voor een zilveren medaille met naast haar Tanja op de derde plaats. Hilke stootte zichzelf ook naar de eerste plaats. Sanne moest spijtig genoeg tevreden nemen met de 4de plek. Op het einde van de dag kwamen nog onze lange afstand lopers aan de bak. Eliese C en Joke werden resp. 2 de en 3de. Daan DB kon er gelukkig op het einde nog een spurtje uitpersen, zodat hij nog de derde plaats kon blijven vasthouden. Een succesvol BK AMH voor onze g-atleten!!!