De Youth Memorial Van Damme wordt georganiseerd voor de beste Belgische scholieren, jongens en meisjes. Hiermee willen ze aan jonge, beloftevolle Belgische atleten en onze atletieksterren van morgen, de unieke kans bieden om in het Koning Boudewijnstadion aan te treden, enkele uren voor hun nationale en internationale idolen het beste van zichzelf geven tijdens de finale van de IAAF Diamond League. Voor de 4x100m verdienden onze scholierenploeg met Lotte, Mirthe, Elle, Antje en Kate hun selectie bij gelegenheid gecoacht door Stefan Simons. Ze stonden mooi hun vrouwtje en klokten als 8ste team af in een tijd van 50.78". Naast deze relaysploeg van de scholieren meisjes, mocht ook Arne Min deelnemen aan het hoogspringen in voorprogramma van de Memorial Van Damme. Ondanks zijn nog wat opspelende blessure aan de quadriceps en de te verwachten kriebels door de "grootsheid" van de wedstrijd heeft hij er met volle teugen van genoten. Zijn eerste poging op aanvangshoogte (1.85m) ging prima, doch op 1.90m lukte het zeer nipt niet wat resulteerde in de vierde plaats. Als kers op de taart wisten de hoogspringboys Nafi Thiam te strikken voor een mooie foto. Wat een geweldige ervaring !!! Maar ook onze supporters waren met de ingezette bus, talrijk aanwezig en schreeuwden de pannen van het dak wat het voor onze atleten nog mooier maakten!