Nicolai had er zin in om eindelijk eens een geslaagde marathon af te werken in Amsterdam. Op de live-reportage was hij regelmatig te zien in het gezelschap van de eerste dame. Op de Halve marathon kwam hij nog door in 1u09'59". Vanaf km 35 kreeg hij het echter zeer lastig... Hij liep niettemin naar een schitterende 2u24'38" en werd hiermee 2° Belg en 34° in totaal. Knap resultaat als we u meegeven dat hij in 2018 2u37'16" neerzette. Hij finisht hiermee in de buurt van de tijd van Kristof van vorige week, die ook als 2° Belg op het BK in Eindhoven 2u24'03" nodig had... Ook Jelle T. verbeterde zijn besttijd. Zie hiervoor navolgend verslag van de 'trainer op de fiets' Koen... 'Jelle T. loopt uitstekende marathon in 2u46’27” of 3’57”/km en verbeterd zich met 1’18” op zijn geliefde afstand. De weersomstandigheden waren heel goed voor de marathonlopers, voor ons toeschouwers  Tinne T. en Koen R was het best fris bij aanvang.  Jelle was ter plaatse een dag vooraf en wij vertrokken vroeg naar de stad aan de Amstel. Terwijl wij arriveerden en ons naar het parcours begaven waren Jelle en Nikolai S. gestart en konden we onze twee clubgenoten een eerste maal zien rond het 6 km punt. Uiteraard alles ok. Een tweede maal stonden we aan doorkomst 10 km en ook daar liepen onze twee atleten soepel voorbij waarbij de afscheiding tussen de verschillende  groepjes duidelijker werd   vooraan in de wedstrijd. Ondertussen waren de lopers begonnen aan het stuk naast het water van de Amstel tussen km 14 en km 26  wat ons de tijd gaf om naar km punt  26 te stappen waar we Jelle nogmaals konden zien. Alles nog dik in orde waarbij Nikolai op een schema lag om rond 2u20’ te finishen en Jelle doorkwam om 2u45’30” te lopen. Maar dan moet de marathon nog beginnen. Wij met een snelle  wandeling richting stadion waar ik Jelle een laatste keer zag op een km van de aankomst van het olympisch stadion waar hij aangaf niet meer te kunnen versnellen omdat hij tegen krampen aanzat. We hadden ondertussen gezien dat Nikolai een knappe wedstrijd had gelopen met op het einde toe enkele moeilijke kilometers om in een knappe 2u24’38” te finishen. Jelle liep zijn laatste km nog altijd onder de 4’/km en kon zijn besttijd gevoelig verbeteren naar 2u46’27”. Proficiat atleten, het was weeral een prachtige sportdag.'