Op de nieuwe locatie te Berlare kwam AC Lyra bij de aanvang van het crossseizoen reeds sterk voor de dag. De prestatie van de dag kwam van het scholieren meisjes team, waar Romee zeer knap als 8ste de stok doorgaf aan Charlotte. Charlotte deelde haar wedstrijd perfect in, en raapte de atleten één voor één op. Enkel het team van Duffel had na 2 lopers nog een stevige kloof van 16”. Dan was het de beurt aan cadet Mila, en samen met RCG kropen ze dichter. Mila liep weg van RCG, maar de atlete van Duffel had in de laatste 20 m nog net genoeg over om de overwinning te nemen. Na vorig jaar een 3de plaats bij de cadetten is dit toch alweer de beste prestatie bij de jeugd in onze atletiekgeschiedenis. Maar ook bij de masters werd een unicum behaald. Tine gaf tamelijk comfortabel als 1ste de stok door aan Katleen. Katleen ging ook zeer goed, kreeg het even iets lastiger, maar liep in de laatste meters in het zand nog 4 atletes voorbij, om ook als eerste de stok aan An door te geven. Hier was de concurrentie nog steviger, en na 500 m moest An de rol lossen van de atleten van AVMO. Dan was het vooral het tempo hoog houden, want in achtergrond vormde zich een achtervolgend groepje. Dat lukt, tot in de laatste 100den meters. Plots werd er tussen 3 atleten gespurt. An gaf haar eigen ook volledig, en uiteindelijk moest er slechts één atleten van RIEM nog laten voorgaan. Het team mocht dan ook welverdiend op het podium gaan staan. Bij de senioren heren ging het er vanaf het begin stevig aan toe. Lander wist dat de start belangrijk was, en dook de eerste bochten in bij de top 10. Enkel op het laatste kreeg hij het iets moeilijker, maar kon toch nog als 14de de stok doorgeven aan broer Jochem. Jochem wist de aansluiting te vinden met een achtervolgend groepje. In ronde 2 kreeg hij het iets lastiger, maar hij wist toch de stok als 7de door te geven aan Michael. Michael zelf liep mooi gecontroleerd, en deed wat hij kon. 2 atleten kon hij nog remonteren, en zodus mag het team zich kronen tot 5de beste Belgische team. Twee top 10 plaatsen werden verder nog behaald met een 5de plaats bij de Benjamin jongens, met Tim, Bent en Ingo. Bij de miniemen jongens zagen we een zeer sterke Mats, gevolgd door Jo en Thor die de 9de plaats wisten te bemachtigen terwijl de cadetten jongens met Lars, Benjamin en Axl naar een 28ste plaats (op 54) liepen. Bij de senioren dames wist een herboren Bloeme, samen met Lisa en Heleen, de 22ste plaats (op 74) te bemachten. Het 2de team bij de senioren heren eindigde met Siemen, Otto en Faouzi op een 53ste plaats (op 105). De junioren heren sloten de namiddag als 16de ploeg (op 48) met Jorge, Japser en Tibo. Een geslaagde start van het winterseizoen!