Voor de klassieke provinciale 'cross-opener' te Bonheiden trokken liefst 56 Lyrianen hun spikes aan. Miniem Mats en zus en eerstejaarscholiere Charlotte demonstreerden hun topvorm met een zege. Ook G-atleet Janne mocht de hoogste trede op. Verder haalden Otto VL op de korte cross, Arne en Ine bij de G-atleten en master An mooi zilver. Brons was er dan weer weggelegd voor benjamin Jolien en har mama Katleen en G-atlete Joke. De kangoeroes Robbe, Emile, Elise en Nina gaven eerst het goede voorbeeld. Bij de benjamins waren we goed vertegenwoordigd met Saar (10°), Janne S. (11°) Lissa DK (13°) en Romy (22°). De jongens Cas B (9°), Bent S (10°), Kasper (13°), Thomas VH (16°), Cas K (19°), Jarne (20°), Seppe (22°), Victor (38°) en Thomas (44°) gaven het beste van zichzelf. Bij de pupillen liepen Mare en Wout naar een verdienstelijke 5° plaats op 53 en 40 starters. Ook Anne-Laura (40°), Lena (41°), Louise (36°) en Femke (40°) verdienen een duim. Bij de jongens liep Jarne naar een mooie 16° en Jitse en Maxim naar een 28° en 34° plaats. Bij de miniemen, die liefst 1950m achter de kiezen kregen, was er een knappe top-10 plaats voor Hasse en Lennert (9°). Ook Tess en Thor verteerden deze lange afstand goed als 11° en 13°. Bij de cadetten-jongens liep Lars naar een 14° plaats als 5° 1°jaar en Benjamin naar een 20° als 10° 1° jaars. Matthijs werd hier 22°. Scholier Wannes werd dan weer verdienstelijk 22°. Bij de seniores trad Elise wederop met een knappe 5° plaats. Bij de masters heren werd Bart knap 7° als 2° in zijn categorie M40. De G-atleten Bart, Jakob, Hannes, Geert, Bert en Jeff trotseerden in deze volgorde het regenweer. Bij de dames werd Sanne nog mooi 4°. Als afsluiter konden we ons nog opwarmen aan een korte cross waar naast de reeds geciteerde Otto ook Lindert, Siemen en Joppe de top-10 haalden als 4°, 7° en 10°... De kop is eraf en we zijn niet alleen verheugd met deze mooie opkomst van onze roodwitten, maar vooral ook hun inzet en enthousiasme... Nog meer van dat!