Op deze cross-cup manche, tijdens onze sportstage, waren toch nog 12 Lyrianen van de partij. Senior Michael S. gaf zijn visitekaartje af en liep één van beste crossen ooit. Steeds was hij in de voorste regionen te vinden en uiteindelijk kon hij alleen in de laatste ronde niet direct de aanval van een Duiste atleet en WK-ganger Isaac Kimeli beantwoorden. Hij werd uiteindelijk knap 3° en gaf meteen aan dat er met hem rekening zal moeten gehouden worden op de selectiecross te Roeselare (24-11) voor het Europees Kampioenschap in Lissabon begin december. Ook Mats liep een sterke veldloop als miniem en moest alleen Westvlaamse atleet voor zich dulden. Bij de benjamins hadden Janne en Saar ondertussen ook sterk geopend met een 7° en een 5° plaats op respectievelijk 33 en 24 atleetjes, goed voor telkens 7 punten voor de crosstrofee van de provincie. Bij de cadetten kende Mila (met keelpijn en een val) een iets mindere dag maar werd toch nog 12°. Sterke prestatie in deze reeks zeker ook van Mame Takho die 17° werd en 8° eerstejaars. Phebe liep naar een 29° plaats. Bij de jongens zagen we dan weer Axl en Michiel in de voorste gelederen. Nieuwkomer Axl liep als 12° binnen en Michiel werd mooi 15° op 45 of knap 6° van zijn jaar. Benjamin liet een 30° plaats optekenen. Bij de juniores zagen we een goede veldloop van Tibo die 22° werd op 56. Jasper had het op dit zware zanderige parcours wat lastiger en werd 43°. Knap werk, Lyrianen!