Op deze in nevel gehulde editie van de Crosscup traden 9 roodwitten aan. Voor Michael S. stond er heel wat op het spel. Deze veldloop was bepalend voor een selectie voor het Europees Kampioenschap veldlopen in Lissabon op 08-12. Michael liep een sterke wedstrijd en moest alleen zijn meerdere erkennen in het duo Soufiane Bouchiki en Isaac Kimeli die echt wel Europese top zijn met een 5° plaats en 2° plaats op de laatste EK veldlopen. In de spurt voor de 3° plaats kwam hij net iets tekort tegen de broer van Soufiane, Lahsene. Gezien er een team gevormd wordt met 4 atleten, is het afwachten wat de selectiecommissie beslist maar een medaille op het EK zit er met dit ijzersterk team zeker in! Mats was de eerste in actie bij de miniemen. Ondanks dat hij wat last had van zijn been, vocht hij aardig mee en werd knap 2°. Bij de cadetten zagen we alweer een sterke Mila, die alweer tegen de Belgische top een knappe 5° plaats afdwong op 46 deelneemsters. Zelfde verhaal voor Charlotte, die als eerstejaarsscholier lange tijd zicht had op het podium, maar in het laatste stuk wat kracht tekort kwam en mooi 4° finishte. Bij de jongens zagen we ook een meer dan behoorlijke prestatie van Axl, die nog net de top-20 haalde op 54 deelnemers. Bij de juniores streed de pas 18-jarige Heleen naar een mooie 13° plaats op 26, terwijl broer Lander aardig uit de verf kwam op de spectaculaire en ongewoon korte cross over 1700m. Hij knokte naar een knappe 19° plaats op 85. Bij de juniores mannen liepen Tibo en Jasper naar een 25° en 38° plaats op 52 starters. Ondanks de wat koudere temperatuur konden we ons toch opwarmen aan ons Lyra-team. Simon, Jozef en ikzelf zagen dat het goed was... Proficiat!