Zoals elk indoor seizoen is het aangeraden om juist voor de kampioenschappen enkele wedstrijden mee te pikken als test en ook als extra training wegens het ontbreken van geschikte indoor accommodatie. Enkele atleten hadden na de afgelopen examens er aanstonds zin in. In functie van de meerkamp nam Sam deel aan de 60H die ze mooi en foutloos afrondde na 9.90". Andere koek was de 800m waar ze tot de voorlaatste ronde kon aanpikken maar dan een serieuze terugval kende waar ze na 2'50"69 als 2de in haar reeks eindigde. Bij Lars liep het een pak beter op zijn 1ste 800m indoor ooit. Hij kon zich goed handhaven en met nog een sterke eind jump in de laatste rechte lijn, klokte hij af in een knappe 2'29"27 tijd! Leni waagde zich eerst aan het verspringen waar ze met 41 deelnemers geduldig haar beurt moest afwachten. Positief was dat haar aanloop na 3 beurten goed uitkwam en ze geen last bleek te hebben van haar eerdere voetblessure. Technisch gezien waren de sprongen ok maar nog wat rust tijdens de zweeffase zal haar nog een pak verder brengen dan de 4m63 en 11de plaats van vandaag. Komt goed Leni! Enkele uren later mocht ze zich terug klaarstomen met vriendin Kaatje voor de 200m waar Leni in baan 6, mooi 2de werd in haar reeks met een tijd van 28.24" , wat amper 0,02" meer is als haar best ooit. Voor Kaatje was dit haar 1ste wedstrijd bij de cadetten en dan is het normaal dat de zenuwen door haar lichaam gierden. Ook zij deed het voortreffelijk en klokte af op 30.00" rond. Voor Matthijs was dit ook zijn 1ste indoor optreden en gemotiveerd voor de 400m op het pk, liep hij de baanronde af op 30.36".  De scholieren Brecht en Timo liepen beiden een sterke 60m waar Brecht 0,16" boven zijn beste bleef met 7.67" en Timo zijn pr met 0.25" verbeterde naar 8.06". Ook Senne liep een sterke 60m waar hij met 7.42" amper 1 tienden boven zijn beste bleef maar op de 200m knalde hij met een eindtijd van 22.75" meteen naar de beste jaarprestatie en was hier dus ook de snelste over de zeven reeksen. Een wat zieke Tom was de laatste Lyra atleet die aan de bak kwam. Hij liep de 200m uit op 24.46" en was hier ook de beste master mee! Goed gedaan atleten, dat ziet er al behoorlijk uit in aanloop naar het PK van 5 januari!