Op de spectaculaire Speedrun (5 rondes van ca. 1075 m) van de Kerstcorrida in Meeuwen-Gruitrode kwamen zowel Michael als Lander aan de start. Van bij de start ging het er enorm snel aan toe. Michael, vorig jaar hier nog winnaar, liep heel de tijd attent vooraan mee en kon elke tempoverhoging vlot volgen. Het kwam neer op een sprint met vijf atleten. Hier moest Michael helaas het onderspit delven, evenwel niet onlogisch na een rustperiode van 2 weken na zijn Europees kampioenschap cross. Toch liep hij een fenomenaal tempo van maar liefst 2'48"/km. Lander finishte als 20 ste en hield er eveneens een mooi gemiddelde van 3'10"/km op na. In de massaloop 5 km liep Heleen lange als eerste dame. Enkel in de laatste kilometer kreeg ze het wat lastiger en werd te geremonteerd door twee dames. Heleen liep over de 5,15 km een gemiddelde van 3'39"/km. Proficiat!