Vandaag was het de allerlaatste wedstrijd waaraan de atleten konden deelnemen als voorbereiding op het komende PK en dus waren er 14 atleten op de afspraak. Ook waren er in het voorprogramma jeugdwedstrijden voorzien waar Tess uitpakte met 3 bestprestaties! Dit bij de 60m waar ze maar liefst 25 honderdsten sneller was dan ooit en wat gezegd van de 150m waar ze met 0,53" een mooie tijd van 23.62" neerzette. Ook bij het kogelstoten zette ze haar beste beentje voor want met 8.91m stootte ze de kogel 1.01m verder dan ooit en prijkt er nu op haar pr lijst 8.91m. Als 4de proef nam ze nog deel aan de 60mH waar ze 12.34" liet noteren. Van een geslaagde dag te spreken Tess, TOP! Bij de grote atleten werden eerst de hordewedstrijden gelopen waar Bjarne opende met een pr en CR van 9.83", Artuur foutloos de scholieren hoogte en afstand uitliep in een tijd van 10.31" en nieuwkomer bij Lyra, Lynn Beck er 9.05" over deed bij de jun/sen dames en de 3de tijd van de juniores behaalde en ook een cr blijkt gelopen te hebben op de 84cm hoge horden. Op de 60m bleef ze juist onder de 8 sec. waar ze eveneens de 3de beste tijd liet optekenen bij de jun. en waar kersverse jun Lotte na 8.42" afklokte. Margaux liep haar 1ste wedstrijd bij de scholieren, zakte in de 2de pas wat door, maar kon toch een mooie tijd van 8.13" neerzetten evenals Elle die met 8.50" slechts 0,07" boven haar beste bleef. Siemen deed eigenlijk , een valse start, die niet opgemerkt werd door de starter, door zich juist voor het schot lichtjes achter uit te zetten na een kleine beweging van zijn naaste concurrentie, maar klokte toch af in een nieuw pr van 7.77". Jitse vloog als een raket uit zijn blokken en won zijn reeks in 7.75" waardoor hij maar liefst 0,37" sneller was dan ooit! De cad meisjes waren nu aan de beurt waar Eva 9.35" neerzette en Kato een nieuw pr liep van 9.50". Bij de jongens deed Bjarne 0,50" beter dan ooit met zijn tijd van 8.47" en deed Benjamin hem dit na door af te tikken na 8.82" wat 0,36" sneller was dan zijn vorige besttijd. We zullen even verder gaan met de afsluitende 300m wedstrijden die meer dan een uur uitliepen op het schema door de vele reeksen bij al de categorieën. Siemen die zich al 4 keer was gaan opwarmen, nam een matige start, waardoor hij zich de snelle concurrentie liet ontglippen en waardoor zijn tijd van 38.90" navenant was. Natuurlijk was hij hier niet tevreden mee. Linde daar en tegen nam wel een goede start, moest op einde door trainingsachterstand wat meters prijs geven maar klokte toch af in een mooie tijd van 48.63". Een altijd gemotiveerde Lars nam eveneens een blitsstart waar hij zijn reeks won na 44.24" en zo bewijst dat hij klaar is voor de 800m op het pk! Bij het verspringen lieten Linde en Eva allebei 3.93m optekenen, kon Elle bij haar laatste sprong van 4.71m een top-10 plaats en werd Lotte 5de met een sprong van 5.17m bij de gemengde categorie van sen en jun. Bij het kogelstoten wist Bjarne zijn derde pr van de dag neer te zetten door de kogel naar 8.27m te stoten. Zo, de voorbereidende wedstrijden voor het pk zitten erop en het beloofd een spetterend kampioenschap te worden met hopelijk vele best prestaties maar wat nog meer telt bij een kampioenschap, hopelijk vele podium plaatsen! Iedereen nog het allerbeste voor 2020, hou het veilig en dat het voor allen een topjaar word!