Wat een jaaropener! Er namen 42 atleten deel aan het 1ste kampioenschap van het nieuwe jaar die met 65 prestaties 26 podiumplaatsen wisten te behalen waarvan 9 maal brons en goud en 8 keer zilver! Dit alles dan nog eens aangevuld met 18 bestprestaties en 2 clubrecords. Je zou voor minder tevreden zijn! De spurters liepen zich wel in de kijker. Elise evenaarde haar snelste tijd van 7.40", Simon wist zijn pr en cr aan te scherpen tot 6.89" en Iguacel wist op de 400m, 5 honderdsten sneller te lopen dan ooit zodat hij met een tijd van 47.89" op de cr tabellen mag pronken! Natuurlijk mochten zij allen de gouden plak rond hun nek hangen en staan ze boven in de ranking van de jaarprestaties! Bij de werpers mocht kogelstoter Matthias ook op het hoogste schavotje , bij de verspringers cadet Jutta met een nieuw pr van 5m13 en Lynn bij de jun met 5m38 als prestatie. Bij het hoogspringen Sam die haar pr naar 1m61 bracht ! Op de 60m  horden kon Senne doorstoten naar de 1ste plaats bij de grote jongens en wist Lotte iedereen achter zich te laten op de dubbele baanronde! De 8 zilveren medailles werden verdeeld onder Siemen die een heel sterke 200m liep, Svelte door haar tijd van 9.42" op de 60H gevolgd door Lynn met een tijd van 9.26" wat Willem hun ook nadeed op de 60H met 8.57" als chrono. Arne schudde 1m91 uit zijn mouw bij het hoogspringen en Svelte behaalde haar 2de zilveren plak bij de scholieren wat Amelie ook deed bij de juniores bij het verspringen met als meeting afsluiter Lisa die in een nieuwe pr tijd van 5'00"38 op de 1500m, schitterde op het middelste schavotje! De negen bronzen medailles brachten volgende atleten mee naar huis. Dit door Kjerti, die zowel op de 60 m en de 200m schitterde in een nieuwe bestprestatie, door Jarne op de 60m, die eveneens sneller liep dan ooit maar op de 200m moest opgeven door krampen in de kuit. Ook Mathias mocht op het laagste schavot en deed het voortreffelijk door in de reeks en de finale dezelfde tijd van 7.12" neer te zetten. Op de 200m verbaasde beide Larsen mij niet alleen door hun sterke prestatie maar ook door het behalen van een bronzen medaille. Lars Min verdiende dit door met een knal tijd van 26.38" neer te zetten op de 200m en wat Lars De Herdt hem nadeed door op de 800m na 2'24"96 af te klokken! Senne stond nogmaals op het podium door op de 400m 51.09" neer te zetten en de laatste bronzen medaille kon Jitse behalen door haar sprong van 5.16m bij het verspringen. Zonder afbraak te doen op de prestaties van de atleten die niet binnen de prijzen vielen geef ik hier een kort overzicht. Op de 60m wist bij de cadetten Kato haar tijd scherper te stellen, liepen Ties en Benjamin een mooie tijd en werd Jutta gediskwalificeerd na een (te) snelle start. Bij de scholieren was Elle een beetje teleurgesteld met haar tijd, kon Jitse en Brecht doorstoten naar de finale ten koste van Siemen en Wout. Bij de seniores behaalde Joris de 5de tijd en Jan de 6de in een spannende finale. Bjarne kon zij outdoor prestatie evenaren bij het polsstokspringen en bij het verspringen wist Kobe zich te verbeteren met 20cm, lukte het spijtig genoeg niet voor Lena en eindigde Stef als 11de en Lars als 19de bij de cadetten. Bij de scholieren sprongen Jitse en Artuur verder dan ooit maar moest Artuur forfait geven op de horden wegens kwetsuur aan zijn hand bij de landing. Op de 200m won Sam haar reeks, nam Lena een snelle start wat ze spijtig de volledige baanronde niet kon houden, liep Kaatje haar snelste ooit en liepen Mirthe als enige Lyra scholiere, namen Stef en Ties voor de 1ste maal deel aan de 200m en kon Brecht zich niet verbeteren wat Arne wel deed bij jun. Tom en Mathias zagen zichtbaar  af tijdens hun baanronde maar liep Jan erg teleurgesteld tegen een  diskwalificatie op door op de lijn te lopen in de bocht. Bij het kogel stoten kon Lars knap de 10m grens overschrijden en behaald Lukas een mooie 5de plaats met een 12.99m. Op de 60h viel Bjarne op enkele duizendsten van het podium en moest Simon spijtig na de 2de horde stoppen, geraakte Willem niet over zijn aanvangshoogte van 1m80 en eindigde Helena, Mirthe en Lotte op de 5de plaats bij het verspringen. Ik hoop dat ik niemand over het oog gezien heb, maar dit maak ik goed door iedereen te feliciteren voor hun ongelooflijke inzet. Het seizoen is nog jong en het kan niet altijd prijs zijn wat de talrijke aanwezige trainers weeral een zicht geven op wat en waarop we verder moeten werken om alsnog een mooie resultaat te kunnen neerzetten in de loop van dit indoor seizoen! Bedankt collega's trainers voor jullie medewerking en aanwezigheid op deze marathon zitting waar we ook Ken (als officieel) en Jurgen (PCA) heel de dag aan het werk zagen op deze vlotte organisatie!