Wat een sportcomplex daar in Louvain-La-Neuve! Voor de 1ste maal mochten we daar het BK en KVV meerkamp beslechten in de hele mooie nieuwe indoorzaal. Op de 1ste dag ging cadet Sam voor de 5kamp en Arne voor 4 proeven van zijn 7 kamp. Sam opende al heel sterk op de 60 horden door foutloos af te klokken op 9.64" wat meteen 0,26" sneller was dan ooit! Terwijl ze haar begin hoogte afwachtte bij het hoogspringen spurtte Arne sneller dan ooit op de 60m die hij na 7.64" aftikte. Sam geraakte tekens in de 1ste beurt tot 1m57 foutloos over de 5 voorgaande lat hoogten, op 1m60 had ze 2 beurten nodig maar spijtig genoeg geraakte ze na drie pogingen niet over haar recordhoogte van 1m63. Arne was ondertussen ook begonnen aan het verspringen en opende aanstonds met een record sprong van 6,31m om in de laatste poging hier nog eens 3cm bij te doen wat 661 punten opbracht. Juist na de middag mocht hij aantreden in de kogelring waar hij voor zijn 3de pr van de dag zorgde door de 6kg zware bol stootte tot 10.09m om even later afgelost te worden door Sam die in haar geweten zwakste proef tot 8.68m geraakte en zo maar 10cm onder haar beste bleef. Terwijl Arne zich klaarmaakte voor het hoogspringen mocht Sam haar 1ste poging al springen bij het verspringen waar ze opende met een verre nulsprong. Na aanpassen van de aanloopafstand en de al opgelopen spanning was het bij de 2de poging weeral van dat! Een nulsprong van 3 kwart voet wat voor de atleet, trainer en papa de innerlijke stress tot een hoogtepunt bracht. Een sprong op zekerheid uitvoeren was nu de boodschap wat Sam ook lukte en zo viel er na de uitslag van 5m11 een pak stress van onze lichamen. Niet goed voor het hartje hoor! Arne was ondertussen begonnen op zijn aanvangshoogte van 1m81 om daarna ook de 1,84m in 1 poging af te ronden. Over de 1m87 lathoogte had hij 2 pogingen nodig om spijtig genoeg te eindigen met 3 mislukte pogingen op 1m90 en zo eindigt zijn 1ste dag met een totaal van 2507 punten. Succes mogen Arne! Sam sloot deze 1ste dag af in de 2de reeks van de 800m waar ze vocht voor wat ze waard was om te eindigen in de vooropgestelde tijd van 2'43"79 waardoor ze met een puntentotaal van 3079 punten, fier, de 5de beste 5 kampster van België werd! KLASSE Sam! Het was een fijne dag en met het gezelschap van de trainers Ilse, Dirk en Ben die elk hun eigen inbreng hadden met hier en daar wat raadgevingen en-of begeleiding en niet te vergeten de voorafgaande hordetrainingen van Paul. DANK U WEL collega's!