De Vlaamse (en Belgische AMH) Kampioenschappen doorstonden het gure stormweer en lokten een recordopkomst van zo'n 1567 deelnemers! Zo'n 25 Lyrianen waren van de partij. Katleen D. liep als master W40 alweer een dijk van een wedstrijd en mocht in de klassering overall het podium op als 3°, op slechts 6" van meervoudig BK Sandrine Host. Maar ze werd wel de beste Vlaamse en won hiermee haar eerste Vlaamse veldlooptitel. Michael S. nog niet volledig hersteld van zijn 2 weken uitzieken, vocht moedig mee in de voorste gelederen bij de seniores maar moest toch in het 2° deel de rol wat lossen en werd uiteindelijk nog knap 2° Vlaamse atleet. In de tussenstand van de crosscup staat hij op de 3° plaats op luttele 6 punten van de leider zodat alles op het BK in Brussel zal beslist worden binnen 14 dagen. Bij de jeugd haalde Mats alweer en voor de 4° keer op rij knap zilver en bezet ook deze plaats in de tussenstand. Bij de kangoeroes zagen we Elise en Nand vlijtig aan het werk. Bij de benjamins liep Saar een sterke wedstrijd als 8° op 38, gevolgd door Linde op de 17° plaats. Bij de jongens haalde Tim de top-10 als 7° op 62, terwijl ook Ingo moedig 17° werd. Thomas werd als 1° jaar 22° op 44. Bij de miniemen zagen we ook nog Thor in actie die 28° werd op 44. Vanaf cadet werd er gestreden voor de Vlaamse titels. Mila kende een iets mindere dag maar werd toch nog 8° van haar jaar en staat als 4° in de klassering. Mame Takho liep alweer een goede wedstrijd als 1° jaars en werd 5° van haar jaar. Ook bij de cadetten waren ze met 88 zeer talrijk. Axl liep naar een knappe 14° plaats en werd 11° van zijn jaar. Michiel finishte midden het pak als 48° en 17° eerstejaars. Bij de korte cross zagen we een sterke Heleen, die knap 7° werd en 1° juniore. Bij de mannen moest Otto zich tevreden stellen met een 30° plaats op 79. Bij de junioren zagen we dan weer een sterke Tibo die 7° vlaamse atleet werd. Jasper finishte als 21°. Bij de masters viel An C. nipt naast het podium als 4° W35, maar wel knap als 8° overall op 62. Bij de G-atleten verdedigde Jeff onze kleuren bij de G-recrea en gaven Bert, Geert, Eliese, Ine en Daan het beste van zichzelf... Mooi zo en op naar het BK van 22-02 (masters) en 23-02 te Brussel...!