Op dit zeer hoogstaand Belgisch Kampioenschap met veel sfeer en een talrijke publieke belangstelling, zorgden onze 'sprintkanonnen' voor kippenvelmomenten. Nadat Elise haar CR aan diggelen liep bij de reeksen naar 7"34 en met de snelste tijd naar de Finale doorstootte, schoot ze als een kogel uit de startblokken en hield Vlaams Kampioene en favoriete Rani Rosius achter zich op de meet. Na 15 jaar lang zwoegen en trainen lukte het haar 1° Belgische titel binnen te halen. Haar tijd sprak ook tot de verbeelding want met haar winnende 7"31 is de 3° snelste spurtster aller tijden in België en op slechts 0.01" van de gestelde limiet voor de intussen afgelaste Wereldkampioenschappen indoor in het Chinese Nanjing. Via onderstaande link kan je haar eerste reactie horen tijdens een interview. Na de dames kwamen de heren aan de beurt en ook daar was het bingo! Kobe V. die zich licht kwetste op het KVV, nam revanche en hoe! Bij de reeksen won hij overtuigend in de snelste tijd van 7"76 of 0.02" boven zijn besttijd. Maar in de finale liet hij overtuigend iedereen achter zich en mag zich de snelste Belgische spurter van het ogenblik noemen met 6"71, een verbetering van zijn beste ooit en clubrecord en ook 6° snelste spurter aller tijden in België. Elise en Kobe zetten de snelste Belgische jaarprestatie neer! Ook Mathias viel in de prijzen na een mooie verspringreeks. Hij mocht verdiend zilver omhangen met 7m36 en dit na 2 nipte ongeldige pogingen, die hem zeker voorbij de 7m50 zouden gebracht hebben. Bij de spurt zagen we verder ook nog Simon VH in actie. Hij liep in de reeksen naar een knappe 6"94 en bevestigde als 4° snelste Belg in de finale met 6"93 slechts 0.04" boven zijn beste. Joris MB werd dan weer 5° van zijn reeks in 7"18. 4° Finalist werd dan weer Senne, die bij de reeksen 3° werd in een goede 8"33 en nipt de Finale haalde, waar hij orde op zaken stelde en met 8"25 en nipt boven zijn PR van 8"23 de 6° Belg werd. Bij de dames liep Lynn een goede hordenwedstrijd met 8"81, slechts 0.03" boven haar PR. Ze werd hiermee 4° in haar reeks maar wel 2° beste junior. Bij de 200m werd Jan DK 3° in een redelijke 22"69. Bij de 400m had Christian tot op het 300m-punt uitzicht op de titel maar de verzuring brak hem nadelig op en hij werd met 48"47 (zo'n 0.50" boven zijn indoor-CR) 3° in de snelste reeks, maar helaas was één deelnemer nog sneller in de vorige reeks. Bij het kogelstoten kende favoriet Mathias Q. pech op de training donderdag en kwetste zich. Hij nam toch deel maar zijn kniekwetsuur dwong hem op te geven. Lukas B. verbeterde zijn PR naar 13m25 met 26 cm en werd mooi 9°.  Voor onze vereniging in elk geval een geslaagd Kampioenschap met knappe TOP-prestaties !!! Gefeliciteerd aan alle Lyrianen en hun trainers! Het vlotte interview van onze spurtbom Elise en Kobe kan je beluisteren via de 'link'! De foto's bij dit artikel zijn van de hand van Luc Dequick, fotograaf VAL.