Had jij je ingeschreven voor de Powerplus Natuurlopen van Lier, de AG Antwerp 10 Miles, de Ronde van Vlaanderen Cyclo, een lokale stratenloop, wandeltocht of triatlonwedstrijd? Mis je dit evenement nu het niet doorgaat omwille van de corona-maatregelen? Of loop, fiets of wandel je je uitgestelde evenement nu virtueel?

Onderzoekers verbonden aan de KU Leuven, UGent en VUB willen nagaan wat evenementensporters doen om het gemis naar hun evenement op te vangen. Blijven ze actief, nemen ze deel aan virtuele challenges en digitale evenementen en/of hopen ze dat het evenement later op het jaar alsnog georganiseerd zal worden? Wens je mee te doen aan de bevraging? Surf dan snel naar http://tiny.cc/7wtmnz.

Het doel van deze verdiepende bevraging is te achterhalen wat het sportgedrag van deze evenementensporters was zowel voor als sinds de corona-maatregelen. Er wordt daarnaast onderzocht wat de motivatie was van de sporter om zich in te schrijven voor zijn of haar loop-, fiets-, wandel- en triatlonevenement. Als onderzoekers trachten we te achterhalen in welke mate evenementensporters hun sportevenementen missen en of hier eventuele (virtuele) alternatieven voor zijn.