Bij de halve fond lopers kwamen we met 4 ploegen aan de start, waarbij de dames de spits afbeten op de 4 x 800 m A.C. Bloeme, net terug van vakantie, verbaasde vriend en vijand door zeer sterk te openen in 2’22”, en zo Romee goed in een groepje kon lanceren. Romee volgde vlot, kon op het einde toe nog een gaatje slagen en wist zo na 2’27” de stok af te geven aan Lisa. Na 5 weken wedstrijden op rij voelde Lisa logischerwijze toch wel wat vermoeidheid in de benen. Ze bleef evenwel soepel lopen, en moest met 2’25” slechts enkele meters prijsgeven op ROBA. Heleen liep als slotloopster verstandig naar, en vervolgens ook meteen over de atlete van ROBA. Ze naderde nog dicht tegen de 4de atlete, maar met een individuele 2’16” behaalde de ploeg een knappe 5de plaats. Met 9’30”96 verbrak het team ook het slechts 1 jaar oude clubrecord! De heren kwamen vervolgens aan de beurt, waarbij Cedric zich steeds goed positioneerde, en met een stevige laatste 100 m de stok na 2’00” doorgaf aan Lander. Lander liep bij zijn comeback na een operatie aan de knie de hele wedstrijd zeer constant en snel. Hij wist zowaar zijn PR te benaderen en de stok na 1’56”50 door te geven aan Stefan. Stefan nestelde zich goed in tussen 2 lopers is, die er wel stevig van doorgingen. Na 1 ronde werd het dan ook iets lastiger om het tempo aan te houden, maar een individuele tijd van 2’08” is zeker behoorlijk als eerste 800 m sinds 7 jaar. Ook voor Sander was, omwille van studies, een 800 m alweer 5 jaar geleden. Veel was daar evenwel niet van te zien, want Sander liep een perfect ingedeelde wedstrijd, snelde op 300 m van de streep nog weg van een concurrent, en liep zichzelf naar een (record)tijd van 2’01”50. Samen behaalde het team met 8’06”49 een mooie 7de plaats. Bij de cadetten meisjes 4 x 800 m startte Phebe met de nodige zenuwen. Ze kon echter goed volgen in de groep, en kreeg het enkel in de laatste rechte lijn iets lastiger. Met 2’37” mag ze zeker wel tevreden zijn. Mame Tako ging er vervolgens als een speer van door, en wist in geen tijd een groot gat te dichten, en zelfs nadien nog wat afstand te nemen. Dat moest ze evenwel in de 2de rond wat bekopen, maar haar tijd van 2’32” was nog steeds zeer degelijk. Olivia viel een beetje alleen, wat niet makkelijk is op een 800 m. Ze bleef goed doorbijten en gaf na 2’43” de stok door aan Leni. Leni liep ook zeer soepel de voor haar wat ongewone (en langere) 800 m. Ook zij liep de hele wedstrijd alleen, maar kon haar positie met een individuele knappe 2’34” wel behouden. Het team behaalde samen een tijd van 10’25”83. Tot slot kwam er nog een team heren in actie op de 4 x 1500 m. De concurrentie was allesbehalve mals met een aantal nationale toppers in de andere ploegen. Otto liep als startloper een tactisch ideale wedstrijd, en moest slechts enkele meters toegeven op de eerste ploeg van ACHL. Jasper kreeg met Steven Casteele al meteen een eerste klepper over zich. Hij hield de ploeg van ACKO evenwel mooi achter zich en wist na 4’22” de stok door te geven aan Faouzi. Faouzi liep een vlakke 1500 m. Ook hij kon weinig beginnen tegen een Marius De Bruyn (PR 1500 van 3’47”), maar wist met een tijd van 4’15” de kloof met de andere ploegen wel te vergroten. Tibo moest het tenslotte opnemen tegen de nationale top 1500 m (Vanoppen en Verheyden) en korte cross (Dubad). Veel terrein moest hij niet prijsgeven, maar een 3de plaats was een onmogelijke opdracht. Met een individuele 4’12” bracht hij het team naar een toch wel mooie eindtijd van 16’54”76. PROFICIAT iedereen!