9 Lyrianen tekenden present voor dit Belgisch Kampioenschap 10 Km op de weg te Lokeren. Het deelnemersveld was spectaculair sterk met heel wat topatleten op de afstand. Bij de seniores zorgde Nicolai, na zilver op de 10.000m op de piste 2 weken terug, voor 'de' prestatie van de dag. Van bij de start nestelde hij zich zeer attent in een groepje in achtervolging op het ongenaakbare duo Isaac Kimeli en Robin Hendrickx. Dat groepje van 6 kwam de piste op voor de slotronde en hier liep Nicolai een super laatste 400m maar kon helaas de kleine kloof met topper Clement Deflandre niet meer dichten en strandde op de meest ondankbare 4° plaats in een supertijd van 28'52" (Cfr op BK op de piste haalde hij 29'34"). Hij kan alleen maar superfier zijn op deze prestatie. Ook Marathonkampioen Kristof had als doel om onder de 31'00" te duiken en hij slaagde erin want hij werd 20° van de 173 seniores in 30'54". Ook Otto was super tevreden met zijn 32'28" en 50° plaats. Ben K. werd dan weer 66° in 33'26", Tibo voor het eerst aan het werk op deze afstand klokte als 76° mooi 34'00" en Kevin C. werd 97° in 36'01". Bij de masters finishte Bart L. mooi in de eerste helft bij de M40 in 35'01". Kristof D. haalde dezelfde plaats in zijn categorie M45 in 39'35". Bij de dames zagen we dan weer An C. mooi finishen als 8° in 39'33". Van een geslaagd Kampioenschap gesproken, waarmee we het zomerseizoen zo goed als volledig afsluiten en uitkijken naar de winter... Hopelijk krijgen onze atleten de kans om hun kunnen te laten zien, maar veiligheid en gezondheid staan natuurlijk op de 1° plaats !!!