Onze atleten trokken naar de micro-meeting van de VAL te Gent en zochten de internationale concurrentie op in het Franse Metz. In Gent kregen Christian en Dylan dan toch hun verdiende kans om te laten zien dat ze bij de Belgische top behoren op de 400m. Christian nam bij het insnijden van de bocht na 150m de leiding met in zijn zog Alexander Doom en Dylan Owusu. Na 200m kwamen ze door in ongeveer 22". In de laatste rechte lijn was het werkelijk een nek-aan-nek race waarbij Christian, slechts zeer nipt (0.04") de duimen moest leggen tegen Alexander. Wat echter wel zeer sterk was, was de eindtijd van Christian die zijn clubrecord van vorig jaar aanscherpte naar 47"16 (liefst 0.73" sneller). Voorlopig staat hij hiermee 16° in Europa. Wat de prestatie des te mooier maakt als we weten dat Christian pas sinds vorige week toelating heeft om indoor te trainen. Dat belooft nog voor de komende weken (IFAM en BK).  Dylan, vice-Belgisch Kampioen op de 400 Horden, finishte in een tijd van 49"26. Ook Michael S. is in zeer sterke doen. Hij zocht bij gebrek aan 'Belgische afstandsmeetings' zijn  heil in het Franse Metz. Hij schitterde daar op de 3000m. In een sterk bezette reeks finishte hij als 6° in een schitterende 7'55"61 of liefst 2"82 sneller als zijn besttijd in het Amerikaanse Seattle van begin 2019. Hiermee komt hij slechts 2"43 tekort voor een selectie voor het EK in Torun van begin maart. Voorlopig staat hij op de gezuiverde lijst (3 per land) op de 18° plaats in Europa en is 3° beste Belg van deze winter na de reeds geselecteerde Robin Hendrickx en Isaac Kimeli. Hopelijk kan hij nog een uitdaging meepikken! Wij duimen... !!!