Michael Somers trok, na zijn startverbod op de Ifam meeting te Gent (Cfr beslissing van de overheid), gefrustreerd naar het Luxemburgse Kirchberg, waar hij niet op zijn favoriete 3000m maar wel op de 1500m aan de start kwam. Vorige week strandde hij nog op 2" van de EK-limiet op de 3000m, maar deze keer liet hij opnieuw zijn superconditie spreken. Hij snelde op deze 1500m naar een schitterende 3'40"61, waarmee hij niet alleen zijn (outdoor-)clubrecord van 3'44"10 (Cfr FC in Ninove 2017) verpulverde maar zich ook plaatste voor de Europese Kampioenschappen in het Poolse Torun van 05 tem 07-03. De limiet was vastgelegd op 3'41"32. Een mooie bekroning voor zijn niet te temperen inzet na 4 opeenvolgende Europese veldloopselecties en de Universiade van 2019. Een enorme opsteker voor een terecht dolgelukkige Lyriaan, die nog steeds geen startrecht heeft voor het Belgisch Kampioenschap Alle Cat van volgende week... Begrijpen wie begrijpen kan ... :(