Op deze door Corona-overheidsbeslissing 'onthoofde' Belgische Kampioenschappen, traden 3 Lyrianen in actie die een gooi deden naar een selectie voor het EK Indoor in Torun (Polen) begin maart. Eerst kwamen Christian en Dylan in actie op de dubbel baanronde. Dylan startte in de eerste reeks zonder complexen en liep een tactisch sterke wedstrijd om uiteindelijk de zege binnen te halen in een tijd van 48"60, iets boven zijn beste indoortijd. In de 2° reeks werd vuurwerk verwacht want 3 kandidaten voor het estafettenteam 'Tornados' kwamen tegen elkaar in actie voor een rechtstreeks duel. Na een zeer gelijkopgaande start en eerste baanronde dook Christian als eerste de 2° baanronde binnen, gevolgd door Alexander Doom en Dylan Borlée en was op titelkoers tot op 10 meter voor de meet, waar hij ultiem nog werd voorbijgestoken door Alexander Doom. De tijd was echter schitterend want met 47"16 bevestigde hij zijn clubrecord en grote conditie en doet hiermee als 2° beste Belgische van deze winter een gooi naar een plaatsje voor de 4X400m op het EK. Benieuwd wat de selectiecommissie hierover zal beslissen. Onze Dylan O. mocht nog fier het podium op als 3° in totaal. Ook Michael S. was reeds zeker van zijn afreis naar Polen maar had zijn zinnen gezet op dit Kampioenschap en kreeg een koers op maat bij zijn favoriete 3000m. Na een zeer strak aangehouden tempo op limietkoers moest hij echter in de ultieme fase de duimen leggen tegen John H. die op het einde net iets meer power in de benen had. Maar de tijd was subliem en beiden doken onder de EK-limiet. Voor Michael was zijn eindtijd 7'52"67 een verbetering van zijn clubrecordtijd (Cfr Metz 06-02) een verbetering met liefst bijna 3" en meteen zijn 2° EK-limiet op rij. Een bewijs van zijn topvorm tot en met! Spijtig genoeg komt hij met deze tijd op de 4° Belgische selectietijd, maar mag toch ons land vertegenwoordigen op de 1500m. Nu is het voor Kobe (6"65 en op 0.01" van de EK-limiet) en Christian afwachten wat de selectiecommissie zal beslissen voor hun deelname aan het EK. Wij duimen voor hen !!!