Vandaag greep Nicolai Saké één van de weinig geboden kansen op de Halve Marathon van het Duitse Dresden. Hij startte zonder complexen en liep een dijk van een  wedstrijd. Op het 2,5 km lange parcours kwam hij na 10 Km door in 30'08" om daarna zeer weinig verval te kennen in de 2° helft. Hij liep uiteindelijk aan een snelheid van gemiddeld 19,9 Km/hr en liep de laatste 3 Km aan gemiddelde van knap 20,5 Km/Hr. Uiteindelijk finishte hij in 1u03'24 waarmee hij zijn persoonlijk record met liefst 2 minuten verbeterde. DE prestatie is des te mooier en indrukwekkender als je weet dat hij ook het 6 jaar oude clubrecord van Mats Lunders in zijn topjaren met liefst 31" komt te verbeteren. Nicolai werd in een zeer sterk deelnemersveld mooi 16° en 3° Belg na Olympisch geselecteerde Koen Naert en Dieter Kersten. Hij bleef Yannick Michiels nog voor. Loon naar hard werken voor onze arts in wording Nicolai, die zich in de schaduw van, aan het opwerken is naar de Belgische top in het afstandslopen.  Gefeliciteerd en nog meer van dat!