Het overlegcomité heeft vorige week enkele beslissingen genomen die zijn gevolgen hebben voor de trainingen en het verder verloop van het voorjaar voor onze sport…
  • Jeugdtrainingen
Zoals aangekondigd hebben we ons solidair getoond en een ‘paaspauze’ ingebouwd. Vanaf vandaag woensdag 21-04 kunnen we in een eerste fase (tot 08/05) terug jeugdtrainingen aanbieden in groepjes van 10. Dit betekent dat we op de woensdagen de pupillentrainingen laten doorgaan en op vrijdag de overige categorieën (Kangoeroes, Benjamins en miniemen) en dit tot 08/05. In een volgende fase (als de cijfers en vaccinaties het toelaten) vanaf woensdag 12-05 zullen we principieel terug de normale jeugdtrainingen hervatten in groepjes van max. 25 jeugdatleten.
  • Trainingen vanaf cadet
Deze week moeten we ons nog houden aan de huidige regelgeving van de ‘afkoelperiode’ (trainingsgroepjes  van maximaal 4 atleten). Vanaf 26-04 breidt het ‘buitenplan’ uit naar groepen van 10 atleten. Vanaf 08-05 (als de cijfers en vaccinaties het toelaten) kunnen de atleten tem 18 jaar (tem scholier) zelfs gaan trainen in groepen van 25.
  • Publiek
Er wordt geen publiek toegelaten op de trainingen. Deze regel blijft principieel gelden tot eind mei.