Het was me het Lyra-avondje wel met 2 Lyrianen die bijna op hetzelfde ogenblik in actie kwamen en van zich lieten spreken. Jochem Vermeulen moest noodgedwongen naar de meeting van Nijmegen (NL) wegens niet deliberatie voor de elite-meeting IFAM, waar Michael wel een startbewijs kreeg op de 5000m. Jochem liet duidelijk de benen spreken op de 1500m. Nadat hij reeds 14 dagen terug in Karlsruhe uitpakte met een tijd onder de 3'40" liep hij nu een 'dijk van een wedstrijd' in sterk internationaal gezelschap. Hij wachtte nu iets langer met zijn eindschot maar de tijd was fenomenaal met liefst 3'36"40 zette hij de beste Belgische prestatie van de laatste 2 jaar neer en verbeterde hij zijn  clubrecord (Cfr Karlsruhe 15/05) met meer dan 3". Hij gaf deze commentaar weg: “In tegenstelling tot in Karlsruhe heb ik nu langer gewacht met een eindschot. Nu was het toch wel een serieuze poef op het einde. De omstandigheden waren nagenoeg perfect, dus dat hielp natuurlijk wel. Stiekem begin ik wel te dromen van een nog snellere chrono, maar om meteen over 3’34 of 3’35 te spreken, vind ik voorbarig. Ik hoop vooral de goede lijn te kunnen doortrekken de komende weken”. Hiermee bezet Jochem de 14° plaats allertijden in België op deze 1500m. Je kan zijn race nog eens bekijken via livestream vanaf 3u11'00" (link foto's). Bijna op hetzelfde ogenblik stuntte ook Michael Somers op de 5000m van de IFAM-meeting. Ook hij bewees zijn super-conditie met een knaltijd van 13'37"67 of liefst 5"97 sneller dan ooit. Hiermee zet hij de 2° beste Belgische jaarprestatie neer na Robin Hendrickx. Hij strandt echter op luttele 0.19" van het clubrecord van Mats Lunders (2012). Kobe Vleminckx zag zijn vormpeil stijgen op de 100m en na de reeks gelopen te hebben in 10"64, won hij de internationale finale in 10"52. Dylan Owusu trad dan weer aan op zijn geliefkoosde 400m Horden en zette zijn 'misstapje' van het KVV recht met een mooie 51"79 (iets boven zijn PR) als 4° beste van het internationaal gezelschap. Knap werk, Lyrianen!