Nicolai Saké die eerder dit seizoen nog sterke clubrecordtijden neerzette op de Halve en de volledige Marathon, heeft zijn vormpeil nu ook kunnen doortrekken op de European Cup 10.000m in het Britse Birmingham. Samen met onze Olympische marathonhoop Abdi Bashir, Lashene Bouchiki en Clement Deflandre maakten hij deel uit van het Belgisch team. Hij liep een sterke wedstrijd en finishte uiteindelijk in 29'19"96 na 25 baanronden. Hiermee verbeterde hij zijn persoonlijke beste die hij neerzette op 27-09 in het Waalse Braine-L'alleud waar hij zilver haalde op het BK 10.000m. Toen liep hij naar 29'34"06. Met deze bestprestatie leverde hij ook zijn bijdrage bij de mooie 5° plaats in het landenklassement na Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Italië. Knap werk, Nicolai! Abdi Bashir schreef ook hier weer geschiedenis met een knappe 2° plaats overall in 27'24"41 of 3° prestatie allertijden.