Dat het een moeilijke klus zou worden, wisten we reeds op voorhand als we het deelnemersveld en hun bestprestaties bekeken. Maar Arne was naar Tallinn afgereisd zonder complexen en vooral om zijn eerste internationale ervaring op te doen. Na een vlotte 2.00m als aanvangshoogte slaagde hij erin bij zijn 3° poging over 2m05 te springen. 2m10 was echter vandaag net iets teveel gevraagd... Voor een finaleplaats zou Arne 2m13 moeten gesprongen hebben... Mama Ilse kroop in de pen en zond dit bericht van dankbaarheid uit : "Vandaag kwalificatiewedstrijd voor Arne op het EK in Tallinn. Hij sprong 2.05m. 2.10m zat er in maar lukte net niet. Voor een finaleplaats was minstens 2.13m nodig. Maar zeker niet getreurd, wat een leuke en mooie ervaring om hier te mogen zijn... Thanx to #allianzbelgium , #vermarcsport , #BelgianAthletics , coaches, delegatie en supporters ter plaatse en op afstand." Als club zijn we alweer fier dat we een jonge atleet konden afvaardigen naar een Internationaal Kampioenschap. Zeker ook alle verdienste naar coach Carl, die dit allemaal mee mogelijk maakte. Arne mag fier zijn op zijn Belgische outfit en hopelijk kan hij deze nog eens aantrekken bij een volgende gelegenheid. Nu kan hij samen met de andere delegatieleden vooral genieten en zijn ogen de kost geven... Proficiat Arne, AC Lyra is fier op jou!