Een verslag van onze man ter plaatse: Sven, waarvoor dank... "Lola en Kjersti traden beiden aan bij de scholieren in een deelnemersveld van 18. De 7 kamp start bij de dames steeds 's morgens met de hordensprint. Lola liep in de 2e reeks een zeer vlotte koers en verbeterde haar PR met bijna 3/10 naar 15.13 (3e tijd van alle deelneemsters).De laatste trainingen en testwedstrijdjes hadden duidelijk hun effect niet gemist ! Kjersti startte in de 3e reeks net iets te vroeg, ging ervan uit dat ze vals weg was (was ook voor de omstaanders heel duidelijk) en stopte zelf dan ook onmiddellijk na 2 passen. Het startmechanisme had echter geen te snelle reactietijd gemeten (ze kreeg zelfs de traagste reactietijd..) en dus schoot de starter niet terug.... De wedstrijd ging gewoon verder alsof er niets aan de hand was. Geen horden (en tijd) dus voor Kjersti. Spijtig maar een goede les om mee te nemen voor alle atleten. Nooit zelf de conclusie trekken dat je vals weg bent. Laat de starter dat maar beoordelen.  Svelte moest anderhalf uur later ook haar meerkamp aanvatten bij de junioren. Hier slechts 10 deelneemsters. Maar wel enkel stevige kleppers (uit topsportschool en het VAL meerkampproject) als tegenstand. Ze zat in de sterkste reeks en won deze na een stevige strijd in een goed aanvoelende 14"72. Hiermee haalde ze de beste tijd van alle deelneemsters. Het hoogspringen dan als 2e nummer. Ondertussen een lekker stevig brandend zonnetje in de rug. Hier haalde Lola een mooie 3e plaats met een op 1 na seizoensbeste van 1m64, ze kon daarbij ook nog 3 pogingen doen op 1m67 met het oog op een nieuw PR, die gaven aan dat dat er zeker ook wel zit aan te komen. Bij Kjersti was het hoogspringen al een tijdje door omstandigheden wat minder getraind wat uiteraard ook het vertrouwen niet ten goede komt. Ze kwam toch uit op 1m50 en behaalde de 8e plaats in deze wedstrijd. Svelte bevestigde nadien ook haar goede doen momenteel in het hoog met 1m61 (3e plaats) en miste nipt op 1m64 wat een nieuw PR zou geweest zijn. In de namiddag en een periode van rust dan het 2e deel met het kogelstoten. Lola stootte het tuig naar 10m99 en Kjersti verbeterde haar PR stevig tot 10m91 waarmee ze resp. de 3 en 5e plaats behaalden in dit nummer. Dat de kogel bij de junioren nog een kilootje zwaarder wordt en dit niet te onderschatten is wisten we al even, voor Svelte was dit dan ook het nummer waar ze de schade moest zien te beperken. De eerste 2 worpen kwamen maar net boven 8m uit. Even een stress momentje... Dit moest beter. Nog even opgepept haalde ze bij de 3e poging dan toch net de 9m00 (6e plaats). Oef ! De afsluitende 200m voor dag 1 dan was voor Lola een vuurdoop, gezien ze door haar blessure geen meerkamp meer had kunnen doen sinds ze cadet was. Ze deed dit echter zeer voortreffelijk en behaalde een mooie 27"43. Kjersti had in de volgende reeks een goede concurrente voor haar waaraan ze zich kon optrekken zodat ze haar PR stevig kon aanscherpen tot 25.87 (van 26.45). Zeer knap ! Ook Svelte was erop gebrand om eindelijk de 200m tijd op het niveau van haar andere seizoensprestaties te krijgen. Baan 2 en al 3 proeven achter de kiezen + een lange dag maakten dat er natuurlijk niet eenvoudiger op. De benen begonnen ook bij haar zwaar te worden. Toch knalde ze naar een tijd van 26.66 (oud PR 27.57) Dag 1 eindigde met een tussenstand bij de scholieren waarbij Lola op de 1e plaats mag prijken, zeker een opsteker na het blessureleed en de lange revalidaties ! Kjersti uiteraard onderaan gezien ze geen punten had behaald bij de horden (anders had ze ook ergens rond de top 3 gestaan in de tussenstand wat zeker niet slecht is als 1e jaars) en Svelte staat momenteel op de 3e plaats bij de junioren. Afwachten of dag 2 even mooie prestaties zal brengen. Fingers crossed !"