De weersgoden waren de deelnemers van deze Flanders Cup eens wat gunstiger gezind en dat hebben onze Lyrianen duidelijk geweten. Op de baanronde liet Christian van zich spreken. In internationaal gezelschap met een Algerijn, Nederlandse en Franse atleet liep hij een schitterende wedstrijd, kwam als eerste de bocht uit en hield perfect stand tot op de meet. Zijn vreugde-uitbarsting was meer dan terecht want hij klokte af op 45"93, waarmee hij niet alleen zijn clubrecord (Cfr 46"44 op 08/08 Kessel-Lo) verpulverde met meer dan een halve seconde maar nu ook als 45" loper sterk aanspraak maakt op een selectie voor het Nationale 4X400m-team. Hij zette hiermee de 10° prestatie aller tijden neer op deze afstand. Heel sterk! Ook Charlotte, die vorige week ziekjes moest uitstappen op de 3000m bij het KVV, stelde orde op zaken en hoe... Ze koos deze keer voor de 1500m en mocht zelfs aantreden in de A-reeks. Ze haakte haar wagonnetje aan de internationale kopgroep aan en volgde opvallend makkelijk. In de laatste rechte lijn kreeg ze het wat moeilijker maar perste er alles uit om uiteindelijk als eerste Belgische atlete de finish te halen in een schitterende 4'30"07 of liefst 4"73 sneller als haar besttijd van 08/08 op de FC van DCLA. Hiermee stijgt ze naar de 3° plaats op de Belgische ranking. Ook de spurters hadden er zin want zowel scholier Jitse als junior Brent verbeterden hun tijd op de 100m naar 11"36 en 12"41. Achteraf liep Jitse nog op degelijk niveau naar 23"03 op de 200m met lichte tegenwind. Ook Elise was van de partij maar kreeg in een sterk bezette A-reeks van de 100m met oa Ranu Rosius te kampen met felle tegenwind, waardoor ze haar knalprestatie van enkele dagen terug (Cfr VS 11"69) niet kon herhalen en afklokte op een mooie 11"87. Op de 800m liep Axl in het naprogramma naar een PR van 2'08"42, 1"61 sneller dan ooit. Verder deed Lotte S. als 5° op de 400m Horden een kleine seconde af van haar besttijd (Cfr BK AC) met 1'05"88. Stefan Simons liep naar 54"90 op de 400m in het voorprogramma. Tot slot traden Lisa, Bloeme en Mats nog aan op de 1500m. Na een moedige wedstrijd klokte Lisa af op 4'50"29 en Mats op 4'25"49, beide boven hun besttijd. Bloeme moest spijtig genoeg de strijd staken. Ons rood-wit team liet zich positief opmerken, mooi zo!