In afwachting van een verslagje van Sven, papa van Svelte en Kjersti, kan ik jullie melden dat onze meerkampsters het schitterend deden op het Belgisch Kampioenschap. Svelte haalde als eerstejaars knap brons bij de juniores met een clubrecordscore van 4644 punten en Lola kwam net iets tekort om het podium te mogen bestijgen. Ze haalde een knappe 4498 punten bijeen. Na al dat blessureleed alvast een mooie opsteker. Scholiere Kjersti moest helaas de strijd staken, maar daar vernemen we meer over van onze verslaggever... Proficiat alvast! Hierbij het verslag van Sven: Vandaag voor de dames nog 3 proeven af te werken. Ver, speer en de 800m. Het weer was zoals voorspeld totaal omgeslagen, een pak  frisser en een sterke draaiende wind was komen opzetten. Voor Kjersti wisten we al dat deze 2e dag een moeilijkere zou worden gezien er op deze 3 proeven nog niet zo heel veel getraind werd en er dus nog veel progressie mogelijk is. Maar de eerste proef (het verspringen) viel enorm tegen, één en ander lukte totaal niet, zodat haar motivatie volledig wegzakte. We konden haar uiteindelijk nog wel motiveren om toch bij speer deel te nemen zodat ze toch een eerste prestatie had als referentie naar de toekomst. Bij Lola was het vechten voor een plaats op het podium, het was zeker haalbaar, maar ook bij haar is het verspringen momenteel niet het sterkste nummer, kwam er nog de sterk wisselende wind bij die het er niet eenvoudiger op maakte om in 3 pogingen het beste van jezelf te laten zien. Ze kwam uit op een (te magere) 4m67 (14e plaats) wat haar uiteraard wat deed wegzakken in het totaal klassement. Bij de speer ging het dan wel vrij goed (28m99 en 3e pl.), maar met speer kan je het verschil (tenzij je een heel sterke prestatie neerzet) niet zo gemakkelijk wegwerken. Dan moest het maar met de 800m. En Lola ging er ook voor van bij de start, ze nam de kop – misschien iets te snelle eerste ronde – maar bij de laatste 150m kwam ze net iets te kort om nog voldoende punten te kunnen sprokkelen voor een podium plaats. Ze kwam binnen in een mooie – zeker naar meerkamp normen – 2:30.15 (2e pl.) waarmee ze spijtig genoeg op 28 puntjes (4498 P) eindigde van het brons maar toch een zeer mooie 4e plaats behaalde op 18 deelnemers. Svelte moest uiteraard die zelfde 3 proeven ook nog afhaspelen bij de junioren. Een podium was ook voor haar haalbaar maar zeker niet evident. Ook hier wederom wat lichte stress bij het verspringen waar ze de voorbije jaren wel eens de mist inging. Dit jaar kon ze 3 geldige pogingen neerzetten van net boven de 5m. Ze kwam uit op een 5m07 wat zeker tijdens een meerkamp helemaal niet slecht is. Met een 5e plaats kon ze ook hier de schade enigszins beperken. Speer ging redelijk goed zelfs met de sterke zijwind kwam ze uit op de 2e plaats met 33m87 (PR 34m17). De afsluitende 800m is traditioneel het stressmomentje voor de meeste meerkamp(st)ers. Uiteraard is het dan in de eerste plaats uitkijken naar de posities van de nabije concurrenten. Goud en Zilver was niet meer haalbaar, dus enkel een kwestie van Brons te behouden. Ze startten prima, maar door de tegenwind in de rechte lijn kwam ze toch iets te traag door na de eerste ronde, ze spurtte er vervolgens een sterke laatste 150m uit waardoor ze aankwam in 2:30.58 en ze aanvoelde dat er meer had ingezeten. Maar het Brons (4644 P) was binnen en dat was uiteraard het belangrijkste op dat moment, daarnaast verbeterde ze ook het (20 jaar oude) AC clubrecord met een 300 tal punten. Alleszins super goed gedaan dames !