Enkele Lyrianen zochten de goed bezette Athletics Classic Meeting van Deinze op. Kaatje wilde nog in extremis de limiet voor het BK bij ons binnenhalen maar slaagde helaas niet in haar opzet. Ze liep de 400m in 65"26 en bleef iets boven de limiet. Arne M. onze top-springer won het hoogspringen met een mooie 2m05. Hij bleef foutloos tot deze hoogte maar bij 2m10 viel het licht uit en moest hij noodgedwongen in het schemerlicht verder springen, wat logischerwijze niet direct lukte. Matthias Q. moest met 17m02 enkel Philip Milanov voor zich dulden bij de kogel. Op de 3000m liep scholier Axl Verschooten naar een knappe 9'51"20. Bij de seniores is Otto VL in zeer sterke doen. Hij werd 2de van de 26 deelnemers in 8'31"80. Trainingsmakker Tibo VL moest niet onderdoen en dook ook ruim en voor het eerst onder de 9' als 4de in een knappe 8'41"60 of liefst 26" sneller als vorig jaar. Ook Jasper Gielen slaagde in zijn opzet op de 9' grens te doorbreken met 8'58"10, waarmee hij zijn PR met 13" verbeterde. Spijtig genoeg moesten de atleten het stellen zonder elektronische tijden door een stroompanne... Mooi zo, roodwitten!