De eerste editie van de 'Allianz Memorial Marieke Vervoort', de nieuwe benaming voor onze bekende 'Metalyralympics' werd een voltreffer op alle vlakken. Heel wat symboliek en emoties haalden de bovenhand wat de beleving van onze 'o zo mooie sport' alleen maar ten goede komt. Bij de start van de opwarming priemde het zonnetje door het wolkendek... daar had ons Wielemie ongetwijfeld voor gezorgd, want ook de hele meeting bleef het droog... Als alles opgeruimd en de receptie afgelopen was om 18.00 uur, draaide ze van hierboven de hemelsluizen open en regende het pijpenstelen... Symboliek ook als ik jullie vertel dat we Marieke exact 10 jaar geleden leerden kennen op deze Metalyralympics van 01-10-2011. Na een leuke babbel maakte ze haar intentie bekend om deel te nemen aan de Paralympische Spelen van Londen en sloot ze aan bij onze club. Op 29-07-2012 wheelerde ze alweer op onze piste tijdens het BK voor atleten met beperking naar 3 Europese en 1 wereldrecord op de 100,200,400 en 800m. Twee maand later haalde ze de Paralympische titel op de 100m en zilver op de 200m.Na 3 wereldtitels in 2015 te Doha haalde ze in 2016 tijdens de Paralympische Spelen van Rio nog zilver en brons en kondigde haar afscheid aan, die we alweer glans bijzetten met een verrassend afscheidsfeestje en dit precies 5 jaar geleden op onze Metalyralympics van 01-10-2016. In september 2019 werd de lijdensweg voor ons Wielemie onhoudbaar en stapte ze bewust uit het leven... Exact 5 jaar na haar afscheidsfeestje op de piste waren we blij de 1° Allianz Memorial Marieke Vervoort boven de doopvont te kunnen houden... De herinneringen die we ophaalden met foto's en beelden uit haar rijkgevulde carrière lokten heel wat emoties los bij de aanwezigen, met de ouders en haar trouwe levensgezel 'Zenn' op de eerste plaats. De atleten zorgden voor een prachtig eerbetoon door zich ten volle in te zetten en de sportbeleving te laten zegevieren iets wat Marieke steeds op de eerste plaats zette onder haar gekende slogan 'Believe you can' !!! Bedankt allemaal voor jullie sportieve inzet, het werk voor- en achter de schermen en jullie emotioneel enthousiasme... We BELEEFDEN een topmoment in onze rijke clubgeschiedenis !!! We kijken reeds uit naar de 2° editie van de 'Allianz Memorial Marieke Vervoort' in 2022...!!!