Kristof N. die door organisatorische tekortkomingen gedwongen was tot opgave op het BK Marathon te Antwerpen, stond zondag klaar aan de start van de Marathon van Eindhoven, jaren de plaats waar het BK werd georganiseerd en waar Kristof een zeer gekende en gewaardeerde deelnemer is. Hij startte zonder specifieke doelstelling, zeker na een jaar met corona-beperkingen. Niettemin liep hij zeker in de kijker want vanaf het startschot nestelde hij zich achter een groepje Afrikaanse atleten als eerste Europeaan en blanke atleet. Spijtig genoeg kon hij niet op een haas rekenen, waardoor hij gedoemd was om de 42,195 Km alleen af te werken. Hij volhardde en kwam halfweg door in 1u13'23", maar kende pech toen hij een verplichte sanitaire stop moest uitvoeren. Hij finishte uiteindelijk als eerste Europeaan en blanke atleet op de 9° plaats van de 1526 starters in een tijd van 2u28'15". De eerste 8 plaatsen waren weggelegd voor Afrikaanse atleten. Hij mag terecht fier zijn op deze prestatie die hij in moeilijke omstandigheden neerzette. Proficiat!