52 Lyrianen tekenden present op deze eerste individuele veldloop van het nieuwe seizoen. Onze G-atleten gaven het goede voorbeeld met Sanne, Ena en Janne bij de dames en Jeff, Bert, Geert, Jaro, Hannes en Fons bij de heren. Daarna trokken onze allerjongste kangoeroes vol enthousiasme het veld in met Elias, Ali, Sander en Thomas. Ook de benjamins liepen hun afstand zonder problemen met Eva, Aysegul, Alix en Ellis in de hoofdrol bij de meisjes en Robbe, Mil, Flor en Emile bij de jongens. Als beloning werden ze verrast met een heuse 'pandabeer' knuffel en dat vonden ze natuurlijk 'super'! Dan kregen de pupillen meisjes een afstand van 1450m voorgeschoteld. Voor Janne als eerstejaars was dit wel even wennen, maar ze liep naar een mooie top-10 plaats en werd zelfs 5° van de provincie. Bij de 2° jaars waren ze met 38 aan de start en hier speelden onze meisjes een hoofdrol. Saar liep een zeer sterke wedstrijd en schudde iedereen van zich en kiep naar haar eerste gouden plak van het seizoen. Lauren finishte dan weer knap als 5° en Jolien mocht ook fier zijn op haar 7° plaats. Zeynep en nieuwkomertje Stans vochten een onderling duel uit met een mooie 21° en 22° plaats als beloning. Bij de eerstejaarspupillen jongens waren ze met 31 aan de start. Thomas VH nam een snelle start die hij naar het einde toe een beetje moest bekopen maar toch nog 5° en 2° van de provincie werd. Ook Leon, Mon, Fonne en Seppe deden hun uiterste best met een 16°, 20°, 21° en 29° plaats als resultaat. Bij de tweedejaars zagen we dan weer een superieure Tim, die halfweg iedereen van zich afschudde en naar de zege liep. Ook Victor en Thomas W. zetten zich voorbeeldig in als 34° en 36°. Bij de miniemen meisjes scherpte Anne-Laura haar conditie wat aan en liep naar een verdienstelijke 26° plaats. Bij de jongens kregen ze ook 1900m af te werken. Bij de eerstejaars leverde dat een mooie 9° plaats op voor Wout als 6° van de provincie, iets later gevolgd door Jarne die als 11° en 8° van de provincie finishte. Bij de 2° jaars toonden Lukas en Lars hun karakter en finishten als 22° en 28°.  Bij de cadetten gaf Tess het goede voorbeeld en werkte haar 2900m perfect af als 24°. Bij de jongens zagen we dan weer 2° jaars Jo en 1° jaars Jitse in actie. Jo finishte knap als 8° terwijl Jitse ervaring opdeed als 18° van de 29 starters. Bij de seniores heren zagen we een sterk bezette wedstrijd. Mooi dat Olivier en Kristof als 7° en 10° de top-10 haalden en Kevin zijn conditie aanscherpte als 26°. Bij de masters dames zagen we een sterke wedstrijd van An C., die zilver mocht omhangen terwijl haar partner Bart als 5° M40 over de finish kwam. Roland mocht als trouwe ouderdomsdeken in de categorie M70 zijn ding doen. Jasper tot slot mocht deze veldloop in schoonheid afronden, want bij de korte cross nestelde hij zich meteen aan de kop en werkte de 2900m af in een knappe 9'13" of 3'09" gemiddeld wat hem zijn eerste seizoenszege opleverde. We genoten van een heerlijke namiddag en zagen heel veel tevreden Lyrianen... zo hoort het ook !!! De foto's van de aanwezige trainers treft u aan als bijlage...