Vandaag speelden enkele Lyrianen een zeer vooraanstaande rol bij de Crosscup te Mol. Michael die zijn vormpeil reeds vorige keer demonstreerde bij de relays maakte mee de wedstrijd en vocht een schitterend duel uit met de Duitse topcrosser Samuel Fitwi, waaraan hij slechts 7" moest prijsgeven. Ook marathonloper Nicolai S. maakte een superindruk en remonteerde na een sterke wedstrijd nog topatleet Simon Debognies om tot grote vreugde van Michael samen het unieke podium te mogen bestijgen.  Meteen neemt Michael de leiding in de stand van de crosscup bij de seniores en opent dit perspectieven voor de selectiewedstrijd voor het EK in Roeselare op 28-11. Ook onze nieuwste aanwinst, de Nieuw-zeelander Hamish Carson, liep in de schaduw van het duo een sterke wedstrijd en kon na een sterke laatste ronde een top-5 plaats afdwingen. Wat een ongekende weelde met 3 Lyrianen in de top-5. Ook tweedejaarscadet Mats V. maakte een zeer sterke indruk.  In een onderling duel met Westvlaming Willem Renders moest hij slechts nipt de duimen leggen wat hem een knappe zilveren plak opleverde als 2° in de tussenstand van de Crosscup. Ook op de zeer sterk bezette korte cross liet Ward L. zijn talent bewonderen door als één van de jongste atleten een knappe 8° plaats op 59 weg te kapen. Ook Otto en Tibo als 22° en 26° merkten we nog mooi in de eerste helft op terwijl Stefan moedig naar een 40° plaats liep. Bij de seniores dames werd gekozen voor de korte cross. Bloeme liep naar een mooie 17° plaats gevolgd door Lisa op de 20° plaats en master Tine op de 27° plaats. In elk geval lieten onze roodwitten zich van hun beste kant zien en zorgden ervoor dat onze clubnaam nog wat meer werd 'opgeboend'... Mooi zo! Als link treft u de samenvatting van Sporza aan. Vanaf minuut 7'55" verslag van de mannen-seniorenwedstrijd met interview van Michael en Nicolai...